icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 december 2018

Syntrus Achmea verwerft 40 zeer energiezuinige woningen in Het Gemaalhuis in Hoofddorp

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf 40 zeer energiezuinige appartementen gekocht in ‘Het Gemaalhuis’ in Hoofddorp. Verkoper is ontwikkelaar Timpaan. In totaal worden in Het Gemaalhuis in Hoofddorp 84 woningen gerealiseerd. Naast  40 huurwoningen in het middensegment, komen er 30 eengezinswoningen en 14 appartementen voor de particuliere verkoop.

De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie van de gasloze appartementen aan de Kruisweg is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde van 0,09; ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

De naam van het project en de architectuur van de woningen verwijzen naar de historische gemalen in de Haarlemmermeerpolder. De bouw van de woningen is in handen van aannemers IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De oplevering van Het Gemaalhuis staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.