icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 juli 2013

S.V. Hertha Vinkeveen: Nieuwe kantine maakt indruk bij de Rap & Ruigrace

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2013 vond in Vinkeveen "De Rap & Ruig race" plaats. Dat zorgde voor een ontspannen sfeer in het Vinkeveense plassendorp, zaterdag in het dorp en zondag op de Plassen. De opzet van dit jaarlijkse watersportevenement is dat bedrijven en verenigingen op zaterdag binnen twaalf uur met beperkte middelen een vaartuig in elkaar knutselen.

Vinkeveen SV Hertha_001

Vervolgens is het op zondag D-day, want dan is de vaarwedstrijd, en zie je binnen een paar minuten wie wel of niet moet "pompen of verzuipen". Het is een soort Carnavalsoptocht, maar dan op het water.

 

Voetbalvereniging S.V. Hertha had dit jaar het plan gevat om hun dappere bouwplannen voor een nieuwe kantine te promoten. Een missie die buitengewoon geslaagd is. Op twee grote drijvers werd de nieuwe kantine te water gelaten, gedoopt en gezegend en niet onbelangrijk, de finish werd gehaald.

Vinkeveen SV Hertha_002

Bouwplannen

Waar de Nederlandse economie krimpt, groeit de Vinkenveense voetbalvereniging anno 1920 als nooit tevoren en heeft het dringend behoefte aan een extra accommodatie. Afgelopen seizoen kwamen er zestig nieuwe leden bij waaronder een flink aantal damesteams. Voor al deze sportievelingen is de huidige accommodatie al relatief klein. Rekening houdend met een groeiend aantal leden is het absoluut noodzakelijk dat er een uitbreiding van het clubhuis komt.

Vinkeveen SV Hertha_004

Enthousiastelingen

Als reactie is er een Vinkeveense bouwcommissie opgericht door een aantal enthousiastelingen, die het aandurven de handen in één te slaan om het project te realiseren. Aan het begin van dit jaar hebben twee leden (genaamd: Martijn Zeldenrijk & Casper van Gorselen) zich opgeworpen om deel te nemen aan de bouwcommissie en dit ambitieuze plan in te zetten als afstudeerproject. Het duo is inmiddels afgestudeerd en heeft al het tekenwerk verzorgd.

De bouwcommissie bestaat uit: S.V. Hertha, Gemeente Ronde Venen, Premark Advies & Architectuur, Bébouw Midreth, Vink Bouw, sponsoren, particulieren en vrijwilligers.

 

Het streven is dat de eerste paal geslagen wordt op 1 mei 2014.