icon-arrow-right
HomeNieuws Sterrenberg: Vanavond energienotanul concept bij EenVandaag

Sterrenberg: Vanavond energienotanul concept bij EenVandaag

Actueel

Duurzaam bouwen krijgt steeds meer aandacht in de media. VolkerWessels is een van de voorlopers op dit gebied. Vanavond wordt er in EenVandaag aandacht besteed aan ons Energienotanul-concept. De uitzending begint om 18.15 uur op Ned1. De reportage is na uitzending terug te zien op www.eenvandaag.nl.

Project

De woningen staan op de locatie Sterrenberg in Huis ter Heide. Er zijn acht Energienotanul-woningen gerealiseerd in twee blokken van vier woningen. Energienotanul is de nieuwe standaard in de bouwwereld. Door het realiseren van deze acht Energienotanul woningen heeft VolkerWessels Vastgoed veel ervaring met het bouwen van dit concept.

 

De twee blokken van Energienotanul-woningen verschillen technisch iets van elkaar. Eén blok van vier woningen is uitgevoerd met een luchtwarmtepomp en het andere blok met vier woningen maakt gebruik van warmte/koude opslag in de bodem. De prestaties van beide systemen worden gemeten zodat het Energienotanul-concept nog verder kan worden verbeterd. Er is inmiddels gestart met de bouw van een volgend aantal Energienotanul-projecten. Bij de ontwikkeling van het eerste Energienotanul-concept zijn meerdere VolkerWessels-werkmaatschappijen betrokken; VolkerWessels Vastgoed, Boele & Van Eesteren, Bébouw Midreth, Homij Technische Installaties, Aveco de Bondt, De Groot Vroomshoop, Dubotechniek en De Mors.

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_009
Fotograaf: Peter Markesteijn

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Sterrenberg: Eerste energienotanul woning gebouwd en opgeleverd

VolkerWessels heeft de eerste Energienotanul woningen opgeleverd. De woningen staan op de locatie Sterrenberg in Huis ter...

Pluswonen: Alles over Energienotanul

Energienotanul: de nieuwe standaard voor de nieuwbouw en de droom voor de bestaande bouw. Immers, wie wil nou graag zijn...

+