icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 december 2011

Sterrenberg Overtuin: Feestelijke start van de bouw tweekappers

Op maandagmiddag 19 december is in winterse sfeer de bouw gestart van 12 luxe twee-onder-één-kap woningen in deelgebied Overtuin in project Sterrenberg te Huis ter Heide. Door de enthousiaste kopers werd zelf de eerste heipaal van de woningen geslagen.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_002
Overtuin voorzijde

De twaalf luxe woningen waren ruim voor start bouw binnen korte tijd verkocht. De verwachting is dat de woningen eind derde of begin vierde kwartaal in 2012 opgeleverd worden. Kerst 2012 kan dan op Sterrenberg gevierd worden.
 
De verkoop van de woningen werd begeleid door een accountmanager van VolkerWessels Vastgoed samen met De Keizer Makelaars Utrecht en Hol & Molenbeek Zeist. De prijzen van de woningen varieerden van € 420.000,- tot € 475.000,- vrij-op-naam.

 

 

De royale woningen, een ontwerp van Soeters Van Eldonk Architecten, zijn voorzien van veel luxe en gesitueerd te midden van een prachtige groene omgeving. De architectuurstijl refereert aan Frank Lloyd Wright en de grandeur van de jaren '30, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Bijzonder metselwerk, royale dakoverstekken en keramische dakpannen geven de woning een luxe uitstraling.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_001
Overtuin achterzijde

Voor de styling van de woningen is samenwerking gezocht met Piet Boon, één van de meest succesvolle binnenhuisarchitecten van Nederland. De woningen in Overtuin met hun fraaie belijning, ruime opzet en stijlvolle architectuur zijn een bron van inspiratie voor Piet Boon en zijn ontwerpteam. Voor de kopers van deze woningen is een interieur stylingadvies van Piet Boon inbegrepen.
 
Op Sterrenberg worden de komende jaren vierhonderd marktwoningen gerealiseerd door Bouw- & Ontwikkelingscombinatie Sterrenberg vof.

 

Het aanbod is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal als huurwoning worden aangeboden.  Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen. In het eerste kwartaal van 2012 zal de tweede fase van 12 woningen in verkoop worden genomen.
 
Op de website www.woneninovertuin.nl is meer informatie te vinden over de woningen in deelgebied Overtuin. Nieuwsgierig naar wonen op Sterrenberg: U bent van harte welkom in Informatiecentrum Sterrenberg, Amersfoortseweg 56 te Huis ter Heide (gem. Zeist), elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur en elke zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur geopend voor bezoekers. 
 
Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw zal worden uitgevoerd door Bouwcombinatie Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.