icon-arrow-right
HomeNieuws Sterrenberg: Hoogste punt zorggebouwen Abrona in Huis ter Heide

Sterrenberg: Hoogste punt zorggebouwen Abrona in Huis ter Heide

Actueel

Op woensdag 30 mei is op feestelijke wijze gevierd dat het hoogste punt bereikt is van twee nieuwe zorggebouwen voor Abrona op Sterrenberg in Huis ter Heide.

De zorggebouwen die op Sterrenberg worden gerealiseerd zijn bestemd voor cliënten van Abrona, mensen met een verstandelijke beperking. In totaal komen er zeven nieuwe zorggebouwen. Het eerste is in het voorjaar van 2012 opgeleverd; tussen nu en eind 2013 worden de overige zes gebouwen opgeleverd. In totaal zal dan circa 14.500 m2 nieuwbouw zijn gerealiseerd.

Sterrenberg_001
Hoogste puntviering Zorggebouwen Abrona Sterrenberg te Huis ter Heide

De zorggebouwen zijn ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten en Van Egmond Totaal Architectuur. Beide bureaus zijn eveneens ontwerpers van de woningen op Sterrenberg. De architectuur van marktwoningen en zorggebouwen sluit naadloos op elkaar aan, waardoor de zorggebouwen, met een kleinschalige uitstraling, passend zijn opgenomen in de verschillende buurtjes op Sterrenberg. Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, krijgen er met de komst van vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Voor de uitontwikkeling van de zorggebouwen en het vormgeven van het proces van omgekeerde integratie voor de nieuwe wijk wordt samengewerkt met ZorgID.

 

Het aanbod van marktwoningen is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth. De infrawerkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra en Gebr. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Sterrenberg: Dubbel feest bij zorggebouwen Abrona

Op donderdag 28 februari was het dubbel feest op Sterrenberg. Zorggebouw F8 werd opgeleverd aan Abrona en F6 op die...

Sterrenberg Overtuin: Start bouw Mitros huurappartementen

In de nieuwe wijk Overtuin op Sterrenberg, direct grenzend aan Soesterberg-West, is woningcorporatie Mitros gestart met de...

Sterrenberg: Bouw gestart

Op donderdag 17 juni is de start van de bouw feestelijk gevierd op Sterrenberg. Wethouder Verbeek-Nijhof (gemeente Zeist)...

+