icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 maart 2013

Sterrenberg: Dubbel feest bij zorggebouwen Abrona

Op donderdag 28 februari was het dubbel feest op Sterrenberg. Zorggebouw F8 werd opgeleverd aan Abrona en F6 op die zelfde dag in gebruik genomen door de cliënten van Abrona. In totaal komen er zeven nieuwe zorggebouwen. Inmiddels zijn er vijf zorggebouwen gebouwd en worden de laatste twee in de zomer van 2013 opgeleverd. Daarmee is in een tijdsbestek van ongeveer 2 jaar in totaal circa 14.500 m2 nieuwbouw gerealiseerd.

Soesterberg Sterrenberg Zorggebouwen_009

Buiten wordt de ruimte rondom het gebouw aangekleed met terrassen, toegangspaden, beplanting en parkeerplaatsen. Tevens wordt het fiets- en voetpad met groenstrook aangelegd en verbonden met de al aanwezige voorziening bij het gezondheidscentrum. Ook is in dit gebied gestart met de aanleg van het trappenstraatje. Dit vormt de wandelverbinding tussen het lager gelegen deel van Overtuin en de Sterrenberglaan. Het terrein wordt verder aangeplant met heesters en boompjes.

Soesterberg Sterrenberg Zorggebouwen_010

De zorggebouwen zijn ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten. Het bureau is eveneens één van de ontwerpers van de woningen op Sterrenberg.

 

De architectuur van marktwoningen en zorggebouwen sluit naadloos op elkaar aan, waardoor de zorggebouwen, met een kleinschalige uitstraling, passend zijn opgenomen in de verschillende buurtjes op Sterrenberg.

Soesterberg Sterrenberg Zorggebouwen_007

Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, krijgen er met de komst van vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Voor de ontwikkeling van de zorggebouwen en het vormgeven van het proces van omgekeerde integratie voor de nieuwe wijk wordt samengewerkt met ZorgID. Het aanbod van marktwoningen is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen.

Soesterberg Sterrenberg Zorggebouwen_008

Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Bébouw Midreth en Boele & Van Eesteren. De infrawerkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra en Gebr. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.