icon-arrow-right
HomeNieuws Sterrenberg De Hoven: Start bouw 21 woningen

Sterrenberg De Hoven: Start bouw 21 woningen

Actueel

In Huis ter Heide is de bouw gestart van 21 eengezinswoningen in deelplan De Hoven (project Sterrenberg). Binnen enkele maanden was 90% van de woningen succesvol verkocht, hierdoor kon snel worden gestart met de bouw. De succesvolle verkoop van het project De Hoven kan worden toegeschreven aan de ligging van Sterrenberg, midden in het groen en dichtbij voorzieningen, de aansprekende architectuur van de woningen, de scherpe prijsstelling en de optie Energienotanul.

EnergieNotaNul

Consumenten zijn enthousiast over het door VolkerWessels ontwikkelde Energienotanul-pakket. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld, woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en reductie van de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning. Bij het project De Hoven is Energienotanul als extra optie aangeboden. Negen woningen worden nu gebouwd volgens het Energienotanul principe en twee woningen worden gebouwd met extra energiebesparende opties, zoals een extra isolatiepakket en zonnepanelen. Ruim 50 procent van de kopers heeft dus gekozen voor de aankoop van energiebesparende maatregelen.

De eengezinswoningen in De Hoven liggen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen gezamenlijk hofjes. De woningen staan bovendien direct naast de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de jaren ‘30, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan “Centraal wonen in het groen” is dan ook echt van toepassing.

De ruime woningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3 en een vrije achtertuin. Verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf € 219.500 v.o.n. De verwachting is, dat de woningen in het eerste kwartaal van 2015 worden opgeleverd.

Voltooiing deelgebied De Hoven

Met de bouw van deze eenentwintig woningen, nadert deelgebied De Hoven de voltooiing. De achtien woningen uit de laatste fase komen binnenkort in de verkoop. In De Hoven zijn reeds negenendertig woningen en zestig appartementen gerealiseerd.

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal vierhonderd marktwoningen gerealiseerd. Ruim de helft is op dit moment reeds gebouwd of in aanbouw. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoekers, maar ook op afspraak. De grote gebiedsmaquette staat hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen van het wonen op Sterrenberg.

                               

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, een dochterbedrijf van VolkerWessels. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Sterrenberg en wordt uitgevoerd door Bébouw Midreth (tevens een VolkerWessels onderneming).

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_010

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Sterrenberg De Hoven: Start verkoop eerste Energienotanul woningen

Vandaag start de verkoop van 15 eengezinswoningen De Hoven (fase 3), in project Sterrenberg te Huis ter Heide. Fraaie en ruime...

+