icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 februari 2013

Stedelijk Museum Amsterdam: Wint Co-Creation Award

De Co-Creation Award is toegekend aan de uitbreiding van het Stedelijk Museum. De jury sprak van "een uniek project, met een technisch zeer vernufte gevel en bijzondere uitstraling". Het project is een samenwerking tussen Benthem Crouwel Architecten en Holland Composites. De aannemer van het ingenieuze project is Bébouw Midreth te Mijdrecht. De prijs werd uitgereikt op de Bouwbeurs. Tevens werden de winnaars bekendgemaakt van twee materiaalprijzen van Materia: de Materia Award en de Material Xperience Award.

Materialenbank Materia heeft de Co-Creation Award in het leven geroepen om samenwerking tussen architect en producent te stimuleren. Om voor de prijs in aanmerking te komen, konden architecten een project of materiaaltoepassing indienen, waarin co-creatie tussen architect en producent goed naar voren komt. De jury, die bestond uit hoofdredacteur van Architectenweb Magazine Michiel van Raaij, directeur Gerard Loozekoot van UNStudio, en Joost Heijnis, architect bij Cepezed en tevens voorzitter van Boosting vond de uitbreiding van het Stedelijk Museum de meest innovatieve en spraakmakende samenwerking, omdat die van begin af aan plaatsvond. Er was één andere genomineerde: Lofthome door Blok Kats van Veen architecten, Hardeman Constructie & Bouw en Lofthome.

 

Alle materiaalproducenten konden hun meest innovatieve en inspirerende materiaal indienen om kans te maken op de Materia Award. De Quality Council van Materia nomineerde tien materialen. Het publiek koos het plaatmateriaal uit pindadoppen, Peanut Shell Board (Kokoboard), tot winnaar.

Amsterdam Stedelijk Museum_002

Xperience: De Material Xperience Award werd uitgereikt aan de Twentinox LED Media façade van Twentinox. Deze prijs wordt uitgereikt voor het beste product dat op Material Experience te zien was. Via een online stemmodule werden ook hier tien genomineerden geselecteerd. Ook hier wees een onafhankelijke jury de uiteindelijke winnaar aan.

 

Bron: Cobouw (9 februari 2013)