icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 november 2011

Stedelijk Museum Amsterdam: Gevel onthuld

Op vrijdag 25 november is de nieuwe gevel van het Stedelijk Museum in Amsterdam onthuld. De onthulling van de witte, glanzende gevel vond plaats in aanwezigheid van de directeur van het museum, Ann Goldstein en wethouder van cultuur, Carolien Gehrels.

Amsterdam Stedelijk Museum_011

Badkuip

De nieuwe gevel van het Stedelijk Museum heeft in de volksmond al de bijnaam 'badkuip' gekregen en dankt deze aan het strak ogende witte oppervlak van kunststof panelen. Deze panelen zijn door middel van duizenden ophangpunten bevestigd aan de onderliggende staalconstructie. Het stellen van de panelen om een aaneengesloten oppervlak te krijgen, was wellicht het meest arbeidsintensieve onderdeel van het project.

Amsterdam Stedelijk Museum_010

Nieuwbouw

De gevel maakt onderdeel uit van de nieuwbouw van het Stedelijk Museum en dit project wordt naar verwachting begin 2012 opgeleverd.