icon-arrow-right
HomeNieuws Stedelijk Museum Amsterdam: Gevel onthuld

Stedelijk Museum Amsterdam: Gevel onthuld

Actueel

Op vrijdag 25 november is de nieuwe gevel van het Stedelijk Museum in Amsterdam onthuld. De onthulling van de witte, glanzende gevel vond plaats in aanwezigheid van de directeur van het museum, Ann Goldstein en wethouder van cultuur, Carolien Gehrels.

Amsterdam Stedelijk Museum_011

Badkuip

De nieuwe gevel van het Stedelijk Museum heeft in de volksmond al de bijnaam 'badkuip' gekregen en dankt deze aan het strak ogende witte oppervlak van kunststof panelen. Deze panelen zijn door middel van duizenden ophangpunten bevestigd aan de onderliggende staalconstructie. Het stellen van de panelen om een aaneengesloten oppervlak te krijgen, was wellicht het meest arbeidsintensieve onderdeel van het project.

Amsterdam Stedelijk Museum_010

Nieuwbouw

De gevel maakt onderdeel uit van de nieuwbouw van het Stedelijk Museum en dit project wordt naar verwachting begin 2012 opgeleverd.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Stedelijk Museum Amsterdam: Eerste panelen aangekomen op Museumplein

De eerste grote panelen van de nieuwe buitengevel van het Stedelijk Museum zijn op het Museumplein aangekomen. Dinsdagochtend...

Stedelijk museum Amsterdam: Bouwkundig opgeleverd

Het Stedelijk Museum is bouwkundig opgeleverd. VolkerWessels heeft daarmee de planning gehaald die met de gemeente...

Stedelijk museum Amsterdam: Er ging veel narigheid aan vooraf, maar wat is het mooi!

Zondag was ik met mijn vrouw op het Museumplein bij de kerstboomverbranding. Het was een waar feest, alle mensen en kinderen...

+