icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 februari 2012

Stedelijk museum Amsterdam: Bouwkundig opgeleverd

Het Stedelijk Museum is bouwkundig opgeleverd. VolkerWessels heeft daarmee de planning gehaald die met de gemeente Amsterdam was afgesproken bij aanvang van de werkzaamheden eind maart 2011. VolkerWessels nam toen de werkzaamheden over van het failliet gegane Bouwbedrijf Midreth.

Amsterdam Stedelijk Museum_005

Budget

Tot tevredenheid van de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Kunst & Cultuur) heeft de oplevering plaatsgevonden binnen het budget dat in maart 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Gehrels: "Sinds de betrokkenheid van VolkerWessels is het bouwproces goed verlopen. De aannemer en zijn onderaannemers en het bouwteam van de gemeente hebben een knappe prestatie geleverd."

Amsterdam Stedelijk Museum_006

Voldaan

De bouwkundige oplevering is het formele moment waarop aannemer en opdrachtgever vaststellen dat aan de voorwaarden van de opdracht is voldaan. Ook de zogeheten ‘opleverpunten' (werkzaamheden van kleinere aard die nog moeten worden afgerond of hersteld) worden daarbij vastgesteld.

Amsterdam Stedelijk Museum_007

Klimatiseren

Vanaf 13 februari 2012 start het installatiebedrijf Imtech met het klimatiseren van de oud- en  nieuwbouw van het museum. Dit zal enkele maanden duren en is onder andere nodig ter bescherming van de kunstwerken.

Ingebruikname

Na de klimatisering handelt VolkerWessel de opleverpunten af. Dat is naar verwachting eind april 2012 gereed. Daarna kan het Stedelijk Museum het gebouw in gebruik nemen en nog in 2012 de deuren openen.