icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 januari 2012

Stedelijk museum Amsterdam: Er ging veel narigheid aan vooraf, maar wat is het mooi!

Zondag was ik met mijn vrouw op het Museumplein bij de kerstboomverbranding. Het was een waar feest, alle mensen en kinderen die verwoed met kerstbomen aan het slepen waren om op tijd bij het grote vuur te zijn.

Op de terugweg naar huis stelde ik voor via het Van Gogh langs de uitbreiding van het Stedelijk te fietsen. Reden hiervoor was dat ik vanuit de plek waar de bomen verbrand werden de verlichting van de uitbreiding zag, waardoor mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Bij het aanschouwen van de uitbreiding was ik totaal verrast door de schoonheid van deze omstreden uitbreiding. Nu de steigers rondom vrijwel allemaal weg zijn, is het zeer de moeite waard eens objectief naar deze complexe uitbreiding te kijken. Vooral de zorgvuldigheid waarmee de architect de aansluiting met het bestaande gebouw heeft opgelost, is opvallend.

Amsterdam Stedelijk Museum_002

De overweldigende nieuwe dakrand bij de entree is magnifiek. Diezelfde dakrand sluit om de hoek ook heel fraai aan op de huidige daklijst. We moeten als Amsterdammers de narigheid die voor het overgrote deel achter ons ligt nu even vergeten en eraan denken dat het museum snel opengaat. Aan deze nieuwe aannemer zal het zeker niet liggen, denk ik.

 

Bron: 't Parool (14 januari 2012)