HomeNieuws Start bouw 31 woningen Bosranden fase 2 in Sterrenberg Huis ter Heide

Start bouw 31 woningen Bosranden fase 2 in Sterrenberg Huis ter Heide

Actueel

In Huis ter Heide is gestart met de bouw van 31 woningen in deelplan Bosranden fase 2. Toekomstige bewoners hebben op 29 november gezamenlijk het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de woningen door het slaan van de eerste symbolische palen.

 

 

 

Bosranden fase 2

Deelgebied Bosranden fase 2 is onderdeel van de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide, aan de rand van Zeist. Deze groene, bosrijke omgeving met uitstekende bereikbaarheid, op minder dan 10 kilometer afstand van Utrecht, maken deze locatie een bijzonder aantrekkelijke plek om te wonen.

Bosranden is een gebied met een geheel eigen karakter: aan een slingerende laan worden, midden in het groen, stijlvolle herenhuizen en klassieke villa’s gebouwd. Ruime percelen en modern wooncomfort typeren het wonen in deze nieuwe wijk. De woningen kennen een rijke, klassieke architectuur met traditioneel metselwerk, stijlvolle voordeuren, houten kozijnen, ruime erkers en bijzondere kappen. Een aantal herenhuizen wordt standaard voorzien van het Energienotanul pakket. Dit biedt de kopers een unieke kans op een duurzame nieuwbouwwoning met lage tot geen energielasten. Alle woningen in fase 2 zijn verkocht. De verkoop van de derde en tevens laatste fase van Bosranden is onlangs gestart. Meer informatie hierover is te vinden op www.villaparkbosranden.nl

Bosranden fase 2 is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Bouw- en ontwikkelingscombinatie Sterrenberg. De woningen worden gebouwd door Bébouw Midreth. VolkerWessels Vastgoed en Bébouw Midreth zijn beiden Koninklijke VolkerWessels ondernemingen.

 

 

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal vierhonderd marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment ruim de helft is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

+