icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 februari 2015

Start bouw 28 woningen De Verandering in HogeWeide Utrecht

Op woensdag 4 februari verricht wethouder Geldof van de gemeente Utrecht de officiële starthandeling voor de start van de bouw van 28 woningen De Verandering in HogeWeide in de wijk Leidsche Rijn te Utrecht, een ontwikkeling van MSolutions Real Estate.

Co-creatie/vraaggestuurd ontwikkelen

Bij De Verandering zijn potentiële klanten vroegtijdig bij het project betrokken. Ook tijdens het ontwikkel- en ontwerpproces bleven zij aangehaakt. Door middel van een uitgebreide online enquête is geïnteresseerden gevraagd naar de woonwensen. Het online platform gaf de woonconsument de mogelijkheid om de woning verder te ontwikkelen. Belangstellenden van het eerste uur zijn de toekomstige bewoners. 

Smaakvol met een vleugje jaren '30

Kenmerkend voor de woningen in het plan is het gevarieerde gevelbeeld. Door te spelen met dakhoogtes, gevelbreedtes en –dieptes en kleuren van het metselwerk ontstaat een speels en harmonieus geheel. De raampartijen van de woningen zijn een belangrijk architectonisch element. Deze rijke afwisseling van indeling en materiaalkeuze geven de woningen een luxe karakter. Er worden eengezinswoningen en twee-onder-een kapwoningen gerealiseerd met een knipoog naar de jaren '30 architectuur.

HogeWeide

HogeWeide is een goed gelegen locatie in Leidsche Rijn tussen de Dom en het Maximapark in, nabij allerlei voorzieningen waaronder Leidsche Rijn Centrum en het treinstation. In HogeWeide worden circa elfhonderd woningen gerealiseerd. In dit gebied mogen niet meer dan acht dezelfde woningen op een rij staan waardoor een gevarieerd straatbeeld en herkenbare woningen ontstaan. De achtentwintig woningen in project De Verandering passen goed in dit gebied.

 

 

 

Het project

Het project is een ontwikkeling van Msolutions Real Estate Projects HW uit Utrecht. Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. De woningen worden gerealiseerd door Bébouw Midreth uit Mijdrecht, een werkmaatschappij van VolkerWessels.

Naar verwachting zullen de woningen in het derde kwartaal van 2015 worden opgeleverd.