icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 september 2013

Stadsbaken Spui-Lamgroen Den haag: Officiële start bouw

Op de hoek van het Spui-Lamgroen - midden in het centrum van Den Haag - is door Boele & Van Eesteren een markant gebouw ontwikkeld, het Stadsbaken Spui-Lamgroen. Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth zijn de bouwers van het project. Dit gebeurt in opdracht van Syntrus Achmea namens 30 pensioenfondsen. Met deze investering kan de herontwikkeling van deze mooie Haagse centrumlocatie worden afgerond. Vandaag, 30 september, vindt de officiële start van de bouw plaats. Stadsbaken is aanwinst voor silhouet Den Haag.

Aanwinst voor het stadssilhouet

Het gebouw vormt een stadsbaken aan het begin van het Spui, historisch de entree tot de binnenstad. Een aanwinst voor het stadssilhouet. De woontoren aan het Spui heeft zestien verdiepingen met tweeënzeventig appartementen, een commerciële plint en een garage. De woningen vallen in het vrije huursector segment met een huur tot 900 euro per maand. Een stedelijke plint zorgt dat het gebouw ingebed wordt in het bestaande stedelijke beeld. De appartementen variëren in grootte van circa 80 m2 tot 123 m2. Syntrus Achmea werkt hier samen met de gemeente Den Haag en ontwikkelaar en bouwer Boele & Van Eesteren. Wethouder Marnix Norder: "Ik ben blij dat op deze prachtige plek het Stadsbaken Spui-Lamgroen wordt gebouwd. Sinds juli 2012 werken gemeente Den Haag en Syntrus Achmea samen om meer vrije huursector woningen in de stad te realiseren. Den Haag groeit en er is steeds meer vraag naar dit type woningen. Ik roep andere pensioenfondsen op het goede voorbeeld van Syntrus Achmea te volgen. Door ook te investeren in kwalitatief hoogwaardige projecten in deze mooie stad."

                 

Volgens Henk Jagersma van Syntrus Achmea laten pensioenfondsen met deze investering opnieuw zien dat ze wel degelijk in de wijken willen investeren. "En ook bij dit project zien we dat de gemeente zich heeft ingespannen om de belegging voor de pensioenfondsen mogelijk te maken."

Pensioenfondsen bieden perspectief

Vastgoedbeleggingen maken al sinds jaar en dag deel uit van de beleggingsportefeuilles van pensioenfondsen. Diverse fondsen investeren al jaren via Syntrus Achmea Real Estate & Finance in Nederlands vastgoed. Vanwege de stabiele en gezonde beleggingsresultaten, maar ook omwille van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met deze investeringen in vastgoed hebben de pensioenfondsen de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van het aantal vrije huursector woningen in de stad. Daarmee maakten zij ook de realisatie van herontwikkelingsgebieden mogelijk, zoals de Oriënt in de Haagse Transvaalbuurt, Crooswijk in Rotterdam en de Molenwerf in Amsterdam (transformatie kantoren naar woningen).

Den Haag Spui Lamgroen_001N