icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 februari 2012

Singelkwartier Woerden: Hoogste punt bereikt Singelhof

GroenWest en Bébouw Midreth realiseren Singelhof voor Stichting Reinaerde. Op 2 februari bereikt het appartementencomplex Singelhof het hoogste punt. Woningcorporatie GroenWest en Bébouw Midreth realiseren Singelhof aan de Singel in Woerden en vieren dan het bereiken van het hoogste punt. Singelhof is een onderdeel van het project 'Singelkwartier' van BéBouw dat bestaat uit vier appartementencomplexen. In Singelhof zal zorginstelling Reinaerde straks zelfstandige huisvesting bieden aan zesendertig mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking. Deze mensen kunnen en willen graag zo zelfstandig mogelijk wonen, maar ze zullen ook 24 uur per dag op begeleiding kunnen rekenen.

Woerden Singelkwartier_006
Singelkwartier Blok Reinaerde

Viering van het hoogste punt

Op 2 februari 2012 zullen GroenWest en BéBouw samen met cliënten en betrokkenen van Reinaerde vieren dat het hoogste punt is bereikt. Na het officiële gedeelte volgt een feestelijk programma en zullen de toekomstige bewoners de mogelijkheid hebben om alvast rond te kijken in de appartementen. GroenWest directeur Tom Burgers: "Positief aan dit project is dat GroenWest hier zesendertig mensen helpt aan een mooie woonruimte met begeleiding. Zij kunnen hier zelfstandig een nieuw leven opbouwen. En dat ook nog in hartje Woerden."

Woerden Singelkwartier_001
Singelzijde Singelkwartier

Ontwerp

De zesendertig appartementen van Singelhof zullen een eigen berging en een eigen woon-, slaap- en badkamer hebben met een totale oppervlakte van 45 m2. Singelkwartier zal vier verdiepingen hoog zijn, met op de begane grond, eerste en tweede verdieping nog een extra gemeenschappelijke woonkamer. Het binnengebied tussen de vier gebouwen zal ingericht worden als gemeenschappelijke tuin met een centrale waterpartij.

Duurzaamheid

Het gebouw is zo ontworpen dat het mogelijk is om in de toekomst zonder wijzigingen aan de gevel de verschillende appartementen te verbouwen tot twee- en driekamer appartementen. De al bestaande loods op het terrein zal ruimte bieden voor bergingen en medewerkers en bezoekers kunnen er straks hun auto kwijt.

Woerden Singelkwartier_006
Viering hoogste punt Singelkwartier