icon-arrow-right
HomeNieuws Schaatsen bij Bébouw Midreth

Schaatsen bij Bébouw Midreth

Actueel

De belangstelling voor toertochten is zelfs op een gewone werkdag groot. Onder aangename winterse omstandigheden maakten schaatsliefhebbers hun eerste kilometers.  

Schaatsen_001

Tochten

Er werd dinsdag 7 februari geschaatst op het Henschotermeer en op woensdag 8 februari bij Botshol. Botshol is een moerasgebied in de provincie Utrecht, en ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het bestaat uit twee grotere plassen, de Grote Weije en de Kleine Weije, die door nauwe doorgangen met elkaar verbonden zijn. Deze plassen zijn ontstaan door (te) intensieve vervening. 

Schaatsen_002

Henschotermeer

Op de onderste foto staat Noor Geurts. ,,Ik ben me aan het voorbereiden op de Elfstedentocht" lacht de 51-jarige Nel Geurts uit Leerdam. Samen met haar schoondochter Noor heeft ze de recreatieplas op landgoed Henschoten uitgekozen om 'even wat kilometers in de benen te krijgen'. Geurts reed de Tocht der Tochten in 1997 ook al. ,,Ze kwam toen twee voor twaalf binnen, omdat ze andere schaatsers wilden helpen, maar ze haalde wel haar kruisje", verteld Noor trots. 

Afloop

Na het schaatsen werd er genoten van warme chocolademelk die verkrijgbaar was bij het Koek-en-zopie kraampje. Het waren geslaagde tochten.

 

Bron: Onderste foto en tekst Noor Geurts, De Telegraaf (8 januari 2012)

 

+