icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 april 2012

Pluswonen: Sterrenberg Huis ter Heide

Wonen op Sterrenberg: omgekeerde Integratie op de Utrechtse Heuvelrug. In 2007 is Abrona samen met VolkerWessels Vastgoed gestart met een bijzonder project. Op het voormalige instellingsterrein Sterrenberg in Huis ter Heide worden 480 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 400 bestemd voor de reguliere markt. Daarvan worden 138 woningen gerealiseerd in het PlusWonen-concept. Op 80 kavels zullen 264 cliënten van Abrona een woning krijgen. Door de komst van de nieuwe bewoners van de reguliere woningen is er sprake van zogenaamde omgekeerde integratie.

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_005

Buitengewone woonwijk

Sterrenberg wordt een buitengewone wijk met schitterende woningen die elk een eigen sfeer en unieke architectuurstijl hebben. Mooie beukenlanen, uitzonderlijk veel groen en monumentale architectuur vormen de rode draad door de vier deelgebieden Boslaan, Overtuin, Hoven en Bosranden. De grootte en de vorm van de woningen verschillen per gebied. Zo krijgt Sterrenberg vrijstaande, twee-onder-een-kap-, eengezinswoningen en appartementen. Voor elk wat wils.

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_002

Goed voor elkaar

Sterrenberg biedt luxe, woon- en leefcomfort voor iedereen. In een rijkdom van rust en ruimte wonen verschillende leefwerelden naast elkaar. Naast de vierhonderd nieuwe woningen blijft er op Sterrenberg namelijk tevens plek voor de cliënten van zorginstelling Abrona. Deze innovatieve organisatie is gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Respectvol met elkaar omgaan vormt de basis.

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_001

Comfort voor iedereen

Onder de noemer 'Samen = Leven à la Carte' biedt Abrona tevens diverse comfort- en welzijnsdiensten voor alle bewoners van de nieuwe woonwijk. Dit concept dat ontwikkeld wordt door ZorgID en bevat een breed scala aan diensten.

Gegevens:

Start ontwikkeling: 01-01-2007
Start bouw: 01-02-2009
Oplevering: 01-01-2016

Status project: uitvoering

 

Opdrachtgever: Abrona, Huis ter Heide

Aannemer(s): Bébouw-Midreth bv Mijdrecht, Boele & Van Eesteren bv Rijswijk ZH
Architect(en): Soeters Van Eldonk Architecten Amsterdam, Van Egmond Totaalarchitectuur Noordwijk, 4D Architecten Enter

Stedenbouwkundige(n): Soeters Van Eldonk Architecten, Amsterdam

 

Totaal aantal grondgebonden woningen: 138
Aantal tussenwoningen: 86
Aantal eindwoningen: 52

Totaal aantal wooneenheden: 138

 

Huur: ja
Koop: ja

 

Gebruikte beukmaten: 5.40

Gebruikte woningdieptes buitenwerks: 10.31 en 9.11

Gebruikte dakvormen: schilddak, zadeldak dwars, zadeldak, 2 lagen plat dak

Gebruikte dakgoten: getimmerde goot/jaren '30 overstek

Bouwkundige opties: tuindeuren achterzijde, erker zijgevel, erker voorgevel

Mate van duurzaamheid: EPC <= 0.8