HomeNieuws Pluswonen: Energieleverende woning voor 100.000 euro

Pluswonen: Energieleverende woning voor 100.000 euro

Actueel

VolkerWessels heeft een woning ontwikkeld die volledig duurzaam is, eigen energie levert en niet meer dan € 100.000,- kost. Deze woning is gebaseerd op het al zeer duurzame PlusWonen-concept, dat ten minste 10% beter presteert dan de voorgeschreven EPCnorm. Uiteraard kan ook een woning met EPC 0,4 of 0 worden geleverd. Een energieleverende woning is dan nog maar een kleine stap, en dat voor minder dan € 100.000,-.

Pluswonen_003

Driestappenplan

Om te komen tot een energieleverende woning, is gekozen voor het Trias Energetica principe. Het gaat dan om een driestappenplan bedoeld voor bedrijven, consumenten en overheden om klimaatneutraal te worden.

 

De PlusWoning heeft een uitstekende isolatie, gecombineerd met een perfecte luchtdichtheid: de basis voor beperking van verlies van energie. Daarnaast wordt een efficiënt installatiesysteem toegepast om de energievraag te reduceren. Denk daarbij aan hergebruik van warm douchewater of hergebruik van de warmte uit de ventilatielucht voor het verwarmen van een woning.

Zonnepanelen

De energieleverende PlusWoning is voorzien van warmte koude opslag (WKO) en een zonneboiler. Energie die nodig is om de gebouwgebonden en huishoudelijke apparaten te gebruiken, wordt geleverd door zonnepanelen (PV-cellen).

 

Het PlusWonen-concept van VolkerWessels gaat verder dan alleen het gebouw; ook de bewoner wordt verduurzaamd. Alle eigenaren van Pluswoningen krijgen van een energieconsulent uitleg hoe zo bewust mogelijk met energie om te gaan. Zo kunnen bewoners een eigen bijdrage aan een beter milieu leveren en geld besparen.

 

Hiermee geeft VolkerWessels nu al concreet invulling aan het behalen van de ambitie van de overheid om in 2020 energieneutrale woningbouw te realiseren.

PlusWonen

PlusWonen is een duurzaam concept dat een betaalbaar en flexibele oplossing biedt op elke huisvestingsvraag. Met PlusWonen kunnen appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen worden gebouwd.

 

Hierbij heeft de opdrachtgever en de eindgebruiker nog tal van mogelijkheden om de woning naar eigen wens vorm te geven. Zo kun je een eigen aanbouw kiezen, maar ook zelf de energiezuinigheid van de woning bepalen.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Pluswonen: Alles over Energienotanul

Actueel

Energienotanul: de nieuwe standaard voor de nieuwbouw en de droom voor de bestaande bouw. Immers, wie wil nou graag zijn...

Pluswonen: Veel minder CO2

Actueel

De bouw van PlusWoningen kan een milieubesparing van 200.000 ton CO 2 opleveren. Nu is de CO 2 uitstoot van een...

+