icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 januari 2019

Overeenkomst 16 levensloopbestendige appartementen in Vinkeveen ondertekend

Eind december hebben GroenWest en Bébouw Midreth de overeenkomst voor de realisatie van 16 sociale huurappartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen ondertekend.

“Eindelijk kunnen we starten met 16 nieuwe seniorenwoningen in Vinkeveen. Het heeft veel voeten in de aarde gehad. Ik verwacht nu dat we na de zomer kunnen gaan bouwen,” zei Karin Verdooren, bestuurder van GroenWest bij de ondertekening van de overeenkomst met Fons Pompe en Ralf Dressel, directeuren van bouwer Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.
Samen met GroenWest ontwikkelen zij de sociale huurappartementen op de Futenlaan in Vinkeveen. Alle 16 appartementen worden levensloopbestendig, oftewel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Het worden zeer energiezuinige, gasloze appartementen van ongeveer 75 vierkante meter.

Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Op deze manier kan het een compact gebouw blijven en blijft er rond het gebouw ruimte voor groen. De huurprijzen staan nog niet vast, maar het zullen in ieder geval sociale huurwoningen worden met een netto huur van maximaal 720 euro. De begane grond woningen hebben een tuin met een haag eromheen. De woningen op de verdiepingen krijgen een ruim balkon. Op de begane grond van het gebouw komt naast de entree een bergingencomplex met ook ruimte voor scootmobielen.

 

De inschrijving voor dit project start halverwege 2019 via WoningNet.

 

Meer informatie over de bouwplannen vindt u op www.groenwest.nl/projecten of kunt u opvragen via futenlaan@groenwest.nl.