icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 februari 2018

Officiële handeling woonzorgproject Zonnehuis en zorgappartementen De Proosdij

Op 20 februari is onder toeziend oog van wethouder David Moolenburgh, Allard van Spaandonk (Bouwinvest) en Ralf Dressel (Bébouw Midreth) door Nelleke Vogel (Zonnehuisgroep Amstelland), de eerste officiële handeling verricht voor de start van de bouw van woonzorgproject Zonnehuis en zorgappartementen De Proosdij in Mijdrecht.      

start mijdrecht
foto: De Groene Venen

Op de locatie van het voormalige verzorgingshuis Nieuw Avondlicht  aan de Dorpsstraat in Mijdrecht komen een nieuw zorggebouw met zorgfaciliteiten voor vijfenveertig intramurale cliënten en negentwintig zorgappartementen in de vrije huursector. Het ontwerp van de nieuwbouw is van IAA Architecten. De gebouwen zijn aangekocht door Bouwinvest Healthcare Fund. Het zorggebouw zal door Zonnehuisgroep Amstelland worden gehuurd.

 

 

 

De ontwikkeling is door Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en het Bouwinvest Healthcare Fund in nauwe samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en belanghebbenden afgerond. Bébouw Midreth is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID is betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van VolkerWessels.

 

Alle voorbereidende werkzaamheden liggen op schema, het bouwterrein is ingericht en het uitvoeringsteam staat in de startblokken. Zodra de heistelling op de locatie is, wordt gestart met het boren van de palen. Dit boren van de palen zal nauwelijks overlast geven voor de omwonenden. Het boren van de palen en het volstorten met beton zal ongeveer 2,5 tot 3 weken duren. Daarna wordt begonnen met het aanleggen van de fundering. Naar verwachting zal het project in het 2de kwartaal 2019 worden opgeleverd.