icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 februari 2017

Officiële handeling Woonzorgproject Theresia in Ouderkerk aan de Amstel.

  Op donderdag 9 februari heeft wethouder Van der Weele van de gemeente Ouder Amstel samen met mevrouw Sara Damen, bewoonster van Zonnehuisgroep Amstelland, de eerste steen onthuld van woonzorgproject Theresia in Ouderkerk aan de Amstel.   Op de eerste hoeksteen staat de tekst “Samen Verder – 2017. Dit staat voor de samenwerking van betrokken partijen voor het creëren van een succesvol project. De hoeksteen staat symbool voor zorg als belangrijk onderdeel van de maatschappij.       

Op de locatie van Zonnehuisgroep Amstelland aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel komen een nieuw zorggebouw met zorgfaciliteiten en tweeënzestig zorgappartementen in de vrije huursector. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architectenbureau Rijnboutt.
De gebouwen zijn aangekocht door Bouwinvest Healthcare Fund. Het zorggebouw met zorgfaciliteiten voor de huisvesting van vijfenveertig intramurale cliënten zal door Zonnehuisgroep Amstelland worden gehuurd. De tweeënzestig appartementen worden medio 2018 in de verhuur gebracht.

De ontwikkeling is door Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en het Bouwinvest Healthcare Fund de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten en belanghebbenden afgerond. Bébouw Midreth is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID is betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van VolkerWessels.

 

Begin november 2016 is met de bouw gestart. Momenteel wordt er bij de drie bouwdelen aan de ruwbouw van het casco gewerkt. De vorm van de gebouwen wordt al herkenbaar. Binnenkort wordt er gestart met het metselwerk zodat ook de verschijningsvorm duidelijk gaat worden. De daken van het project zullen worden voorzien van zonnepanelen. Mede hierdoor wordt het een duurzaam gebouw. Naar verwachting zal het project medio 2018 worden opgeleverd.