icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 oktober 2018

MeerWonen kiest Bébouw Midreth voor de realisatie van 14 nul-op-de-meter huurwoningen in project Aan de Braassem

Op 23 oktober hebben Peter Hoogvliet van Stichting MeerWonen en Ralf Dressel van Bébouw Midreth (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) de turnkey aannemingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 14 nul-op-de-meter sociale huurwoningen in het project Aan de Braassem in Roelofarendsveen. De nul-op-de-meter woningen wekken voldoende energie op om te voorzien in het verbruik van de woning en zijn bewoners.

Voor de realisatie van de NOM-EPV (Energie Prestatie Vergoeding) woningen had MeerWonen de keuze uit drie verschillende duurzaamheidsconcepten. Uiteindelijk is gekozen voor een systeem met o.a. een luchtwarmtepomp, gebalanceerde ventilatie en PV-panelen. De installaties van de woningen worden uitgevoerd door HOMIJ DEC, evenals Bébouw Midreth onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Centraal in het Groene Hart

‘Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen.

Aan de Braassem ligt bij het Braassemermeer en centraal in het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn bijvoorbeeld Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. De 14 woningen voor MeerWonen komen in deelplan OpDreef 2B, waarin ook 26 koopwoningen worden gerealiseerd. Alle koopwoningen in fase 2B zijn inmiddels verkocht. Aan de Braassem is een ontwikkeling van uiteindelijk ca. 1.200 woningen.

Ontwikkeling en realisatie

Project Aan de Braassem wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerking tussen gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. In samenwerking met MeerWonen worden de huurwoningen gerealiseerd.

De door Bébouw Midreth in fase 1 gerealiseerde woningen zijn al enige tijd bewoond. In fase 2 zijn 36 woningen op dit moment in aanbouw.

Planning

De voorbereiding voor de realisatie van de 14 huurwoningen is al in volle gang. De verwachting is dat nog voor het eind van 2018 gestart wordt met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de woningen staat gepland voor de 2e helft van 2019.