icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 juli 2021

MeerWonen en Bébouw Midreth tekenen voor de realisatie van 20 duurzame appartementen in Roelofarendsveen

Op 1 juli hebben Peter Hoogvliet van Stichting MeerWonen en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de contracten ondertekend voor de bouw van 20 nul-op-de-meter sociale huurappartementen in plan Aan de Braassem fase 3A.

Duurzaam bouwen voor mens en dier

Deze 20 appartementen zijn levensloopbestendig, extra geïsoleerd en voorzien van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen, waardoor er gemiddeld genomen voldoende stroom wordt opgewekt om de woningen van energie te voorzien. Het realiseren van nieuwbouw die voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen vindt zijn basis in het ondernemingsplan van MeerWonen en is uitgangspunt voor elk project. Daarbij hoort ook het behoud van groen en nestgelegenheid voor vogels. Daarom worden vier gierzwaluwkasten aangebracht in de gevel van het gebouw en wordt het naastgelegen gebouw met bergingen voorzien van een sedumdak.

Innovatief concept

Het appartementencomplex wordt geheel opgebouwd uit prefab elementen, het Plus2appartementen concept van VolkerWessels. Dit prefab concept wordt kant en klaar vanuit de fabriek aangeleverd, zodat de appartementen in een aanzienlijk kortere tijd kunnen worden gebouwd. Er worden zowel grote als kleine appartementen gerealiseerd. De kleinere woningen zouden  geschikt kunnen zijn voor starters of kunnen worden ingezet als zorgwoningen. MeerWonen onderzoekt de mogelijkheden.

Lokaal maatwerk

Het zijn betaalbare woningen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Een mooie prikkel voor de doorstroming in Kaag en Braassem.

Centraal in het Groene Hart

‘Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Aan de Braassem ligt bij het Braassemermeer en centraal in het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn bijvoorbeeld Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. Eerder realiseerde Bébouw Midreth al 14 woningen voor MeerWonen in deelplan OpDreef. Aan de Braassem is een ontwikkeling van uiteindelijk ca. 1.200 woningen.

Project Aan de Braassem wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerking tussen gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed, net als Bébouw Midreth onderdeel van VolkerWessels. In samenwerking met MeerWonen worden de huurwoningen gerealiseerd.

Planning

De voorbereiding voor de realisatie van de 20 huurwoningen is al in volle gang. De verwachting is dat  eind 2021 gestart wordt met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de woningen staat gepland voor tweede helft van 2022.