icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juli 2014

Lansingerland: Eerste sleutels MyOwnHome overhandigd

Op donderdag 3 juli zijn de eerste woningen in het project MyOwnHome in Lansingerland opgeleverd. In bijzijn van Richard Daelman mochten de bewoners van bouwnummer 1 als eerste de sleutels van hun nieuwe huis in ontvangst nemen.  

Het project

De starterswoningen zijn gerealiseerd in de Oranjestraat en Julianastraat in Berkel en Rodenrijs. De locatie ligt dichtbij het oude centrum van Berkel en Rodenrijs, zodat de voorzieningen als supermarkt, winkels, horeca en sportvoorzieningen dicht in de buurt zijn. De stijl en architectuur van de nieuwe starterswoningen sluiten aan op de bestaande jaren '50 bebouwing. Het materiaalgebruik is traditioneel en refereert aan de kleinschalige, dorpse karakteristiek van de omgeving. De verkoop verliep succesvol; alle woningen waren binnen één week verkocht!

 

Het project is een ontwikkeling van MyOwnHome en een ontwerp van Ruud Beeuwkes Architectuur. De woningen zijn gerealiseerd door Bébouw Midreht uit Mijdrecht, een werkmaatschappij van VolkerWessels.

Korte bouwtijd

Door een efficiënte bouwmethode (door toepassing van BIM) en samenwerking met vaste ketenpartners en LEAN-planning zijn de woningen in korte tijd gerealiseerd. In maart van dit jaar is gestart met de bouw en al voor de bouwvak hebben alle kopers de sleutel van hun nieuwe woning in handen.

 

Fotograaf: Peter Markesteijn