icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 februari 2009

Jong VolkerWessels opent Armeens jeugdcentrum

Een parel voor de wijk. Het vernieuwde Rainbow Child Center in Nor Nork, één van de armste wijken van de Armeense hoofdstad Yerevan. Na een project van anderhalf jaar opende Jong VolkerWessels op vrijdag 4 februari 2011 de deuren van dit gerenoveerde jeugdcentrum. Tijdens de opening waren er bijzondere gasten aanwezig. De Armeense Minister van Onderwijs, wethouder van Cultuur, de burgemeester en de Nederlandse ambassadeur. Allen dragen zij dit initiatief van Jong VolkerWessels een warm hart toe.

Het Rainbow Child Center

Sinds 2008 biedt het Rainbow Child Center hulp aan kinderen door het aanbieden van taal-, sport- en cultuurlessen en huiswerkbegeleiding. Het centrum biedt kinderen in problematisch omstandigheden een uitweg om zich te ontwikkelen en zelfvertrouwen te geven voor de toekomst. Daarnaast fungeert het ook als ontmoetingsplek voor ouders. Al snel bleek het een groot succes; zo'n 180 kinderen maakten gebruik van de aangeboden lessen. Een gedeelte van het gebouw was onbruikbaar. Jong VolkerWessels heeft eind 2009 de taak op zich genomen om het onbruikbare gedeelte te renoveren, zodat het Rainbow Child Center nog meer kinderen kan helpen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Jong VolkerWessels heeft dit project tot een succes gemaakt. Jong VolkerWessels is het netwerk van jonge professionals binnen het bouwconcern VolkerWessels. Naast netwerkactiviteiten voeren zij één keer in de twee jaar een maatschappelijk project uit. De voorzitter van het project Arjan van Leest: „Met dit project slaan we twee vliegen in één klap: we leren elkaar kennen, en realiseren tegelijkertijd een maatschappelijk project. Het uitbreiden en de renovatie van het Rainbow Child Center leek ons erg nuttig omdat we de kinderen uit de wijk een bijdrage aan hun toekomst geven. Zij kunnen die hulp wel gebruiken.” Een zeskoppige projectgroep was van begin tot eind op vrijwillige basis de kartrekker van de renovatie. Van het maken van de tekeningen en het zoeken van een lokale aannemer, tot het aanvragen van subsidie en de zoektocht naar sponsoren. In Nederland organiseerden ze verschillende sponsoracties, waaronder een sponsorloop, een spinningmarathon en het verkopen van zelfgemaakte houten tuinmeubelen. Ook heeft Jong VolkerWessels voor het project subsidie ontvangen van NCDO (subsidieprogramma Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Wilde Ganzen. Voor de projectgroep was het geen gemakkelijke opgave. „Je hebt te maken met een heel andere cultuur, een andere taal. Je moet je aanpassen want dingen gaan natuurlijk anders dan in Nederland. We hebben de verschillen kunnen overbruggen met de hulp die we van vele mensen hebben gekregen,” zegt Arjan van Leest.'

De opening

Tijdens de opening lieten de minister van onderwijs en de burgemeester van het stadsdeel Nor Nork hun waardering blijken. Zij zien het vernieuwde centrum als een parel voor de wijk en een voorbeeld voor de stad Yerevan. Leen van Dijke, verantwoordelijke voor Public Affairs van VolkerWessels en initiator van het project, was tijdens de opening de gastheer en sprak alle gasten toe: „De Raad van Bestuur is erg trots op de jonge mensen van VolkerWessels dat ze dit hebben gerealiseerd. Jong VolkerWessels heeft een prachtige prestatie neergezet.” Nadat de minister van Onderwijs officieel een lint doorknipte opende de projectgroep van Jong VolkerWessels het pand door een doek met daarop de oude afbeeldingen van het centrum omhoog te trekken. Hierna konden alle gasten het nieuwe pand betreden. Hier kregen zij verdere uitleg van de renovatie en konden ze direct zien welke activiteiten het centrum uitoefent. Meisjes gaven een dansoptreden en jongens toonden hun kunsten in karate.