icon-arrow-right
HomeNieuws Hoge Woerd Woerden: Korte termijnhuisvesting officieel geopend

Hoge Woerd Woerden: Korte termijnhuisvesting officieel geopend

Actueel

Maandag 4 november heeft wethouder Martin Schreurs samen met Karin Verdooren, directeur-bestuurder van woningcorporatie GroenWest, het appartementencomplex 'Hoge Woerd' aan de Hoge Woerd in Woerden geopend. Aannemer Bébouw Midreth heeft het complex in een klein jaar gebouwd. Het zal dienen als ‘overbruggingshuisvesting' voor bijzondere doelgroepen. De 19 tweekamer- en drie eenkamerappartementen zijn volledig ingericht en zullen voor maximaal zes maanden verhuurd worden. De realisatie van 'Hoge Woerd' vormt een prachtige afronding van de ontwikkeling rond het Kerkplein.

Wethouder Schreurs opende de deur van 'Hoge Woerd' door het omdraaien van de voordeursleutel die hij van Karin Verdooren ontving. De wethouder gaf aan dat dit gebouw de toekomstige bewoners "een goede tijdelijke woonplek biedt, midden in het stedelijk leven". Voor Woerden is belangrijk dat door de bouw "de straat weer heel is gemaakt".

De ‘overbruggingshuisvesting' 'Hoge Woerd' is een aanvulling op het sociale woningaanbod in Woerden. De huurders moeten in een noodsituatie verkeren en tijdelijke huisvesting nodig hebben. Hierbij wordt gedacht aan mensen die door een scheiding genoodzaakt zijn andere huisvesting te zoeken, die een te lange afstand voor woon-/werkverkeer hebben of in een noodsituatie; zoals brand, verkeren. Het verblijf in een appartement van 'Hoge Woerd' is beperkt tot maximaal zes maanden. De bewoners kunnen die tijd benutten om andere huisvesting in Woerden te vinden.

Woerden Hoge Woerd_003

Historische grond

'Hoge Woerd' ligt vlak naast het Kerkplein en het Romeinse Castellum en staat dus op historische grond. De bouw is daarom vooraf gegaan door uitgebreid archeologisch onderzoek en opgravingen. Hierbij is een bijzonder vroeg-Middeleeuws zwaard gevonden. GroenWest bekostigt de restauratie van dit zwaard. Na afloop van dit onderzoek is ook bij de bouw rekening gehouden met de historische grond. Zo is bij de plaatsing van de palen rekening gehouden met de onderliggende lagen en zijn de palen geboord en niet geslagen om de trillingen in de ondergrond tot een minimum te beperken.

Om de historische achtergrond levend te houden, zal GroenWest, samen met Bébouw Midreth en de gemeente Woerden, een informatiepaneel laten maken voor de zijwand van het pand. Op dit paneel zal onder andere te lezen zijn welke vondsten hier gedaan zijn en welke functies het terrein heeft gekend. De geschiedenis van Woerden zal zo blijvend verbeeld worden op deze plek.

Geïnteresseerden in de appartementen van 'Hoge Woerd' kunnen meer informatie vinden op de website van GroenWest onder 'Ik zoek een huurwoning'.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Hoge Woerd Woerden: Het gebouw krijgt steeds meer vorm

Op het braakliggende terrein aan de Hoge Woerd, vlak naast het Kerkplein in Woerden, verrijzen sinds half november vorig jaar...

Hoge Woerd Woerden: Fundament appartementen gelegd

Op het braakliggende terrein vlak naast het Kerkplein te Woerden hebben Lilian Verheul, directeur van woningcorporatie...

+