icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 juli 2013

Hoge Woerd Woerden: Het gebouw krijgt steeds meer vorm

Op het braakliggende terrein aan de Hoge Woerd, vlak naast het Kerkplein in Woerden, verrijzen sinds half november vorig jaar steeds duidelijker de contouren van het project De Hoge Woerd. Bébouw Midreth bouwt daar in opdracht van GroenWest 22 appartementen voor mensen die op korte termijn een tijdelijke woonruimte nodig hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen die door een scheiding op straat komen te staan, of die door brand niet meer in hun eigen woning terecht kunnen. Of aan mensen die in Woerden werk hebben gevonden, maar hiervoor ver moeten reizen.

Woerden Hoge Woerd_007

Tijdelijke huisvesting

Mensen die door scheiding of brand tijdelijk een onderkomen nodig hebben, komen niet in aanmerking voor een urgentie en staan dus letterlijk ineens op straat. Terwijl de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning zeven jaar bedraagt, heeft GroenWest in dit geval de oplossing door tijdelijke huisvesting aan te kunnen bieden. Deze woningen zijn gemeubileerd, voorkomt verhuisactiviteiten, en worden verhuurd voor maximaal zes maanden. 

Woerden Hoge Woerd_006

GroenWest heeft ook in andere plaatsen woonruimte voor tijdelijke huisvesting. Zoals in Woerden aan de Prins Mauritssingel en in Vinkeveen aan de Herenweg. De nieuwe appartementen aan de Hogewoerd zijn hier een aanvulling op. De tweeëntwintig appartementen bestaan uit negentien tweekamerappartementen en drie éénkamerappartementen. Het gebouw telt vier verdiepingen. De architectuur sluit aan bij de bestaande nieuwbouw rondom het Kerkplein en de historische bebouwing in het centrum van Woerden.

Historische grond

Een deel van het terrein ligt in de archeologische zone van het Castellum. GroenWest heeft van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed toestemming gekregen om te gaan bouwen onder de voorwaarde dat er archeologisch onderzoek kon worden uitgevoerd in de bodem waarop gebouwd gaat worden. Dit leverde een mooie vondst op: een vroeg middeleeuws zwaard uit  de achtste eeuw na Christus! De heipalen zijn vanwege het historische karakter dan ook geboord op die plaatsen waar geen historische resten lagen.

Huurprijs & Informatie

De tweeëntwintig appartementen zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 gereed. De huurprijs is vanaf € 690,- per maand (prijspeil 2012), inclusief servicekosten, elektra, water en de afschrijving van de inventaris. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GroenWest in Woerden, Bierbrouwersweg 10, telefoon (088) 012 91 00. Ongeveer twee maanden voor oplevering start de selectie van de kandidaten voor de verhuur van de appartementen.

Fotograaf: Peter Markesteijn