icon-arrow-right
HomeNieuws Hoge Woerd Woerden: Gestart met realisatie appartementen

Hoge Woerd Woerden: Gestart met realisatie appartementen

Actueel

Bébouw Midreth is gestart met de voorbereidingen van een appartementengebouw, Groenwest heeft het initiatief genomen om in de binnenstad van Woerden het plan te realiseren.

Woerden Hoge Woerd_001

Het plan

Het uiteindelijke haalbare programma betreft tweeëntwintig compacte appartementen, verdeeld over drie een-kamerwoningen en negentien twee-kamerwoningen. De woningen worden ontsloten aan de achterzijde middels een galerijontsluiting te bereiken via een centrale entree en lift. In geval van een zestiental eenheden is de mogelijkheid gecreëerd deze op termijn samen te voegen tot acht volwaardige drie-kamerwoningen.

Woerden Hoge Woerd_002

Aansluiting

Zowel stedenbouwkundig als architectonisch wordt op een zorgvuldige wijze aansluiting gezocht bij de Woerdense binnenstad. De toepassing van een variant op het 19e eeuwse kozijn, een heldere geleding horizontaal en verticaal, de toepassing van chique en tegelijkertijd mooi verouderende materialen met bijhorende detaillering in combinatie met beperkte toepassing van prefab betonnen en gemetselde ornamenten dragen daartoe bij.

Woerden Hoge Woerd_003

Informatie

Opdrachtgever: Groenwest (Woerden)

Architect: Van Schagen Architekten (Rotterdam)
Aantal nieuwe woningen: 22 appartementen
Type ingreep: Binnenstedelijke invulling - nieuwbouw
Start bouw: 4e kwartaal 2012

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Hoge Woerd Woerden: Klomp roest blijkt zwaard uit tijd Karel de Grote

Een grote roestige staaf? Nee, het eerste, echt tot de verbeelding sprekende bewijs dat in de tijd van Karel de Grote mensen...

Hoge Woerd Woerden: Fundament appartementen gelegd

Op het braakliggende terrein vlak naast het Kerkplein te Woerden hebben Lilian Verheul, directeur van woningcorporatie...

+