icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 mei 2019

Het SchetsBlok wint BNA architectuurprijs 2019 in categorie Particuliere woonbeleving

Het SchetsBlok is uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2019 in de categorie particuliere woonbeleving. De jury prijst de mooie vormgeving, tijdloze uitstraling en de samenhang die is gerealiseerd binnen de enorme verscheidenheid aan woonwensen. Het SchetsBlok is volgens de jury ‘een nieuwe norm’ en een concept met ‘heel veel potentie voor de toekomst’.

Het SchetsBlok is een flexibel woongebouw dat in Mede opdrachtgeverschap is gerealiseerd door ANA architecten met de Stichting 4Winden en Kondor Wessels Vastgoed. Het SchetsBlok is gebouwd door Bébouw Midreth.

 

Het gebouw had volledig vrij indeelbare verdiepingen. Bewoners mochten zelf bepalen hoeveel ruimte zij wilden kopen en hoe zij die wilden indelen en inrichten. Daarnaast was er keuze voor buitenruimtes, raampartijen en kleurkeuze in gevelmaterialen. De bewoners bouwden hun gekozen eenheid zelf af. Ze konden kiezen of zij zelf de inbouw wilden regelen of dat door Bébouw Midreth wilden laten uitvoerren.

In september 2016 is met de bouw gestart. De appartementen zijn in november 2017 opgeleverd.