icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 januari 2021

Het Schetsblok genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022

Het Schetsblok is één van de genomineerde projecten voor de prestigieuze Europese architectuurprijs de Mies van der Rohe Award 2022. Eerder won het Schetsblok al de BNA architectuurprijs in de categorie Particuliere Woonbeleving 2019.

miesaward-scaled.jpg
fotografie: Luuk Kramer

Het Schetsblok

Het Schetsblok is een kleinschalig woongebouw met 29 appartementen aan de Westlandgracht in Amsterdam, gerealiseerd door Bébouw Midreth. Doordat de Westlandgracht door de Gemeente Amsterdam is aangewezen als locatie voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, ontstond er een unieke kans. Samen ontwikkelen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), dat betekent alle ruimte voor de kopers. Bij het ontwerp en de ontwikkeling kregen de bewoners alle ruimte om hun ideeën te ventileren. De wisselwerking die bij deze co-creatie ontstond, heeft een inspirerend woongebouw opgeleverd. Een waardevol gebouw met woningen en gezamenlijke ruimtes die naadloos aansluiten bij de woonwensen van de bewoners.

Co-creatie tussen bewoners en professionals vraagt om maatwerk. Voor Het SchetsBlok Westlandgracht is Kondor Wessels Vastgoed de samenwerking aangegaan met stichting 4Winden en ANA architecten, waarbij 4Winden de belangen van de bewoners vertegenwoordigde en ANA architecten het ontwerp voor haar rekening nam.

Schetsblok