icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2019

Het Schetsblok genomineerd voor 'Beste gebouw van het jaar 2019'

Het SchetsBlok is één van de negen gebouwen die in aanmerking komt voor de publieksprijs 'BNA Beste gebouw van het Jaar 2019'! Zij zijn door de jury geselecteerd uit 114 inzendingen. Het SchetsBlok is genomineerd in de categorie Particuliere Woonbeleving. De winnaar ontvangt de Publieksprijs op 17 mei uit handen van juryvoorzitter Jort Kelder. Stem hier op je favoriete gebouw: https://www.gebouwvanhetjaar.nl/stemmen-2019.

Vakjury en publieksprijs

De gebouwen zijn verdeeld over vier categorieën:

 

- Identiteit & Icoonwaarde 

- Leefbaarheid & Sociale Cohesie

- Stimulerende Omgevingen

- Particuliere Woonbeleving: een woning verhoogt het woongenot van de bewoner en biedt ruimte aan zijn persoonlijke woonwensen

 

BNA Beste Gebouw van het Jaar hanteert twee juryniveaus: de Vakjury en de Publieksprijs. De jury komt een aantal keren samen en bezoekt de gebouwen, die in aanmerking komen voor een nominatie. Tijdens een laatste bijeenkomst besluit de jury welke gebouwen genomineerd worden, welke categoriewinnaars er zijn en welk gebouw de prijs BNA Beste Gebouw van het Jaar krijgt. 

 

Naast de juryprijzen per categorie wordt de Publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kan online gestemd worden op één van de genomineerden. Het project met de meeste stemmen, wint de publieksprijs. Deze wordt, samen met de hoofdprijs, uitgereikt op 17 mei 2019.

De prijs

BNA Beste Gebouw van het Jaar is dé Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde biedt. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het is dus meer dan mooi of goed; en vooral ‘integraal’ goed. De veruit belangrijkste architectuurprijs van Nederland wordt uitgereikt door BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Het Schetsblok is een ontwerp van ANA architecten en een ontwikkeling van KondorWessels Vastgoed en 4Winden. Het gebouw is gerealiseerd door Bébouw Midreth.