icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 december 2017

Feestelijke start bouw 21 Nul-op-de-meter woningen in Palenstein Zoetermeer

Op woensdagmiddag 20 december is de start van de bouw van de 21 MyOwnHome woningen in plan Asseliershof in Palenstein Zoetermeer feestelijk gevierd. Toekomstige bewoners hebben samen met wijkwethouder Taco Kuiper van de gemeente Zoetermeer het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de woningen door het slaan van de eerste symbolische palen.    

Asseliershof

Plan Asseliershof aan het Van Alkemadehof in de wijk Palenstein in Zoetermeer bestaat uit eenentwintig zelf te ontwerpen woningen. Het woonconcept MyOwnHome bood de toekomstige kopers de mogelijkheid om met de online woningconfigurator hun droomhuis te ontwerpen. Door de keuzevrijheid van MyOwnHome ontstaat een afwisselende woonomgeving. De woningen zijn extra energiezuinig. Alle eenentwintig eengezinswoningen zijn Nul-op-de-meter (NOM) woningen. Een NOM-woning is een woning, die onder andere door een zeer goede isolatie, een zeer lage warmtevraag heeft. De woningen wekken door middel van o.a. zonnepanelen, balansventilatie met warmteterugwinning en een luchtwarmtepomp voldoende duurzame energie op om bij gemiddelde klimaatomstandigheden en gemiddeld gebruik volledig in de energiebehoefte van de gebruikers te voorzien. De bewoners hebben hierdoor nagenoeg geen energielasten.


Naar verwachting worden de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Het project is een ontwikkeling van MyOwnHome/Bébouw Midreth en wordt gerealiseerd door Bébouw Midreth uit Mijdrecht, een Koninklijke VolkerWessels onderneming.

 

Palenstein steeds aantrekkelijker

In de komende vijf jaar zullen er in Palenstein nog vier grote galerijflats gesloopt worden. Daarvoor in de plaats komt een aantrekkelijke mix van koopwoningen, middeldure en sociale huurwoningen. Aan de nieuwe centrale singel die door Palenstein komt te lopen ontstaat zo een aantrekkelijk, kindvriendelijk en duurzaam woonmilieu. Ook wordt volgend jaar gestart met de bouw van het nieuwe winkelcentrum, het Stadskwartier met twee supermarkten.