icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 oktober 2019

Feestelijke start bouw 18 Nul-op-de-meter woningen in Palenstein Zoetermeer

Op vrijdagmiddag 11 oktober is de start van de bouw van de 18 MyOwnHome woningen in plan Nexum in Palenstein Zoetermeer feestelijk gevierd. Toekomstige bewoners hebben samen met wethouder Robin Paalvast (wonen) van de gemeente Zoetermeer het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de duurzame woningen door het slaan van de eerste symbolische palen.   Wethouder Paalvast: “Zoetermeer is koploper met het verduurzamen van woningen. Het is fijn om te zien dat er in de wijk Palenstein na een periode van sloop nu mooie en duurzame resultaten zichtbaar worden.”

Nexum - Hét zelfontwerpproject van Zoetermeer

Plan Nexum aan het Van Duvenvoorde in de wijk Palenstein in Zoetermeer bestaat uit 18 zelf te ontwerpen woningen. Het woonconcept MyOwnHome bood de toekomstige kopers de mogelijkheid om samen met de architect, wooncoach en groencoach met behulp van de online woningconfigurator hun droomhuis te ontwerpen. Door de keuzevrijheid van MyOwnHome ontstaat een afwisselende woonomgeving. De woningen zijn extra energiezuinig. Alle 18 eengezinswoningen zijn Nul-op-de-meter (NOM) woningen.  Een NOM-woning is een woning, die onder andere door een zeer goede isolatie, een zeer lage warmtevraag heeft. De woningen wekken door middel van o.a.  zonnepanelen, balansventilatie met warmte terug winning en een luchtwarmtepomp voldoende duurzame energie op om bij gemiddelde klimaatomstandigheden en gemiddeld gebruik volledig in de energiebehoefte van de gebruikers te voorzien. De bewoners hebben hierdoor nagenoeg geen energielasten.

Naar verwachting worden de eerste woningen in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.
Er zijn nog een paar woningen te koop, nu met een keukencheque van € 4.000,--. Meer informatie over de beschikbare woningen is te vinden op www.myownhome-nexum.nl.

 

Het project is een ontwikkeling van MyOwnHome/Bébouw Midreth en wordt gerealiseerd door Bébouw Midreth uit Mijdrecht, een Koninklijke VolkerWessels onderneming.

 

Palenstein

In Palenstein zijn een aantal grote galerij flats gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een aantrekkelijke mix van koopwoningen en middeldure en sociale huurwoningen. Aan de nieuwe centrale singel die door Palenstein komt te lopen ontstaat zo een aantrekkelijk, kindvriendelijk en duurzaam woonmilieu. Ook is gestart met de bouw van het Stadskwartier: het nieuwe woon- en winkelcentrum!