icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 maart 2012

Dierencentrum Harmelen: Eerste Paal

Na jaren van lobbyen begint deze week dan toch de bouw van het dierencentrum voor West-Utrecht. Dat vervangt straks het dierenasiel Singelspoor in Woerden. Het nieuwe asiel wordt één geheel met de dierenartsenpraktijk van Rolf Been.

In aanwezigheid van wethouder Bob Duindam van Woerden wordt woensdag de feestelijke eerste paal geslagen op het bouwterrein aan de Reijerscopse Overgang in Harmelen.

De voorbereidingstijd duurde lang, omdat zoveel gemeenten uit West-Utrecht over de streep moesten worden getrokken. Woerden, Montfoort en Bodegraven-Reeuwijk hebben toegezegd mee te doen. Gemeente Stichtse Vecht heeft nu alsnog definitief nee gezegd, weet woordvoerster Marijke van Vianen van het Dierencentrum Westelijk Weidegebied.

Oudewater geeft vrijwel zeker alsnog groen licht. De bijdrage voor het asiel moet nog bij elkaar worden geschraapt, maar de burgemeester Ruigrok-Verreijt is al wel bij de start van de bouw. De gesprekken met Nieuwegein lopen nog.

 

Bron: AD Woerden (5 maart 2012)

Harmelen Dierenasiel_001