icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 maart 2014

DelftsHart Delft: Wethouder De Prez verricht officiële handeling start bouw

Woensdag 5 maart geeft wethouder Raimond de Prez van de gemeente Delft het officiële startsein voor de bouw van de eerste vier woningen, woningtype Roos, van het project DelftsHart in Delft. In totaal worden hier 42 twee-onder-een kapwoningen gerealiseerd. DelftsHart is een project van Harnaschpolder C.V., een samenwerkingsverband tussen AM en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Bébouw Midreth uit Mijdrecht, eveneens als VolkerWessels Vastgoed, een dochteronderneming van VolkerWessels.

DelftsHart ligt ten zuidwesten en op een steenworp afstand van het centrum van Delft. De woningen zijn gegroepeerd rond een groen hof en worden omgeven door een waterrijke omgeving. Het recreatiegebied Midden Delfland ligt op loopafstand en in de directe omgeving wordt een recreatieplas gerealiseerd.

Eerste fase

Tot nu toe zijn tien woningen in verkoop gegaan (type Roos en Minne). Hiervan zij nog twee woningen beschikbaar. De voortuinen van de woningen bieden ruimte voor een parkeerplaats op eigen terrein en de achtertuinen grenzen aan de waterpartij en beschikken over een berging en/of garage. Het ontwerp van de woningen komt van Ibelings van Tilburg architecten en is mede tot stand gekomen door de inspraak van potentiële kopers. De prijzen van deze woningen zijn van € 310.000 tot € 524.000 v.o.n. De bouw van de volgende zes woningen start naar verwachting in april. Volgens planning zullen de eerste vier woningen in het derde kwartaal van 2014 worden opgeleverd.

Er is reeds een grote belangstelling voor de woningen in de volgende fase en deze zullen op korte termijn in verkoop gaan. Voor meer informatie over de woningen en het plan DelftsHart zie http://www.delftshart.nl/.

Delft_DelftsHart_001