icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 juli 2019

Bouw Wilhelminawerf Utrecht gestart

Op 16 juli hebben wethouder Kees Diepeveen (Merwedekanaalzone), Hans Roelofs en Robert Goes van KondorWessels Projecten op feestelijke wijze de start van de bouw van project Wilhelminawerf gemarkeerd.

Wilhelminawerf is een nieuwe woningbouwontwikkeling met een industrieel karakter aan het Merwedekanaal aan de Kanaalweg in Utrecht. De bouw van het eerste van de drie appartementengebouwen in Wilhelminawerf ging afgelopen maand van start. Het project is een ontwikkeling van KondorWessels Projecten. Het ontwerp is van Dok Architecten. Wilhelminawerf wordt gerealiseerd door bouwcombinatie Wébé V.O.F, een samenwerking van Wessels Zeist en Bébouw Midreth, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Wonen aan het water

Wilhelminawerf omvat 167 appartementen, een horecapaviljoen en een kleine binnenhaven. Wilhelminawerf is de eerste nieuwbouwactiviteit in deelgebied 4 van de Merwerdekanaalzone; een mijlpaal voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

In het eerste appartementengebouw komen 61 betaalbare vrije sector huurappartementen. In Utrecht is veel vraag naar dergelijke appartementen. Daarmee bedient Wilhelminawerf een groep mensen die graag in de stad wil (blijven) wonen maar in Utrecht moeilijk een woning kan vinden. Ook in de overige appartementengebouwen worden vrije sector huur appartementen gerealiseerd. Naast de woningen komt er een horecapaviljoen aan de binnenhaven.

Wat is al gedaan?

De damwanden voor de oever van het haventje zijn al eerder geplaatst en de contour van de haven is al zichtbaar. Op deze plek staat de bouwkraan. Ook het riool en de nutsleidingen zijn dit voorjaar al omgelegd. De woningen krijgen een aansluiting op de stadsverwarming. Alle heipalen zijn geheid en de fundering van het eerste gebouw is gelegd.

Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf medio 2020 opgeleverd en kunnen  de eerste bewoners hun woning betrekken. Het duurt dan nog tot eind 2021 voordat het gehele project gereed is.