icon-arrow-right
HomeNieuws De bouw van 33 woningen Aan de Braassem is gestart

De bouw van 33 woningen Aan de Braassem is gestart

Actueel

Burgemeester Van der Velde-Menting en wethouder Peters-Adrian van gemeente Kaag & Braassem hebben met het slaan van een eerste symbolische paal, samen met vijf toekomstige bewoners, het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 33 woningen. Het gaat om de eerste fase van ‘Aan de Braassem’ in deelgebied OpDreef. In fase 1 OpDreef worden rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen gebouwd waarvan een aantal Energienotanul is. Deze woning wekt grotendeels zelf zijn energie op. Dit zorgt voor bijna geen energielasten.

Centraal in het Groene Hart

'Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Prachtig aan het Braassemermeer en centraal gelegen in Het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan het water. Een bootje aanleggen in de achtertuin behoort dus tot de mogelijkheden.

 

De woonwijk wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerking tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de eerste fase is in handen van VolkerWessels onderneming Bébouw Midreth uit Mijdrecht.

+