icon-arrow-right
HomeNieuws Bezoek delegatie van Bedrijven Platform Utrecht – West aan Techniek Driedaagse

Bezoek delegatie van Bedrijven Platform Utrecht – West aan Techniek Driedaagse

Actueel

Op woensdag 26 oktober bracht een delegatie van Bedrijven Platform Utrecht – West, waaronder gedeputeerden, college- en raadsleden van de betrokken gemeenten en voorzitters OV en ondernemers uit de regio een bezoek aan de Techniek Driedaagse. Ze startten met een ontvangst en een lunch bij Bébouw Midreth, waarna een rondleiding over de Techniek Driedaagse volgde. Daarna vertrok het gezelschap per bus voor het vervolg van het werkbezoek.

Techniek Driedaagse

Om jongeren te inspireren in de techniek aan de slag te gaan, hebben bedrijven en scholen in De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop de handen ineen geslagen en het Technet Amstel & Venen opgericht. Zij werken samen aan de Techniek Driedaagse en het stimuleren van contacten tussen scholen en bedrijven. Bébouw Midreth werkt net als in Woerden, actief mee aan dit initiatief.

 

De Techniek Driedaagse wordt gehouden van 25 t/m 27 oktober in de loods achter het kantoorpand van Bébouw Midreht. Verspreid over de Driedaagse komen 3000 kinderen langs op de fiets, met de bus of ze worden gebracht door hun ouders. In groepen van 250 kinderen maken zij tijdens deze dagen op een speelse manier kennis met techniek in de breedste zin van het woord. Ze doen mee aan workshops die bedrijven uit de regio voor ze organiseren. Zij kunnen zich uitleven in de branches Bouw, Metaal & Kunststof, Installatietechniek, Automotive & Logistiek, Robotica en ICT & Nieuwe Media. 

Bébouw Midreth laat in de branche Bouw de kinderen met de MyOwnHome woningconfigurator een woning ontwerpen.

Ook een kijkje nemen?

Op donderdag 27 oktober is er van 17.00 tot 20.00 uur een Open Avond voor de ouders, kinderen en andere belangstellenden. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen.

 

+