icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 december 2016

Bébouw Midreth realiseert 38 sfeervolle, duurzame woningen in sociale huur in Vinkeveld

Op 6 december hebben GroenWest en Bébouw Midreth het Design & Build-contract voor Vinkeveld in Vinkeveen getekend. Op deze locatie worden 38 sfeervolle jaren ’30 eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd. “De woningen - gelegen op een prachtige locatie - zijn niet alleen een mooie aanvulling op de woningvoorraad in Vinkeveen, maar hebben ook een duurzaam en energiezuinig karakter”, aldus Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest).    

Duurzaam en energiezuinig

In het plan Vinkeveld worden ongeveer honderdnegentig woningen gebouwd, zowel koop als huur. GroenWest heeft Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, opdracht gegeven voor de bouw van achtendertig sociale huurwoningen. Kenmerkend voor de sfeervolle woningen is dat zij duurzaam en energiezuinig worden. Zo worden er naast goede isolatie van de gevel en het glas (driedubbelglas), ook zonnepanelen aangebracht. Verdooren: ”Deze combinatie zorgt niet alleen voor een vermindering van de milieubelasting en een verbetering van het energielabel, maar zal ook een positief effect hebben op de woonlasten van onze huurders.”

 

 

Bouw van start

In het voorjaar 2016 is de aanbesteding van het project gestart. Na een zorgvuldig beoordelingsproces heeft GroenWest gekozen voor Bébouw Midreth. “Deze partij heeft een mooi plan ingediend met sfeervolle jaren ’30 woningen. Nu het contract getekend is, kan de bouw van start gaan”, vertelt Verdooren. “We streven ernaar om eind 2016 het definitief ontwerp klaar te hebben en de omgevingsvergunning in te dienen. Dan kunnen we voor de zomer van 2017 starten met de bouw van de woningen.” De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2018.