icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 december 2021

Bébouw Midreth ontwikkelt nieuwbouw in Kamerik

Voor de nieuwbouw op de voormalige locatie van basisschool De Wijde Blik aan de Mijzijde 76A in Kamerik is Bébouw Midreth als ontwikkelaar geselecteerd. Uit de drie ingediende plannen beoordeelde de jury het plan van Bébouw Midreth als beste. Op woensdag 22 december werd de ontwikkelovereenkomst getekend door Ralf Dressel (Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels) en wethouder Tymon de Weger (gemeente Woerden). Als alles meezit kan de bouw eind 2022 van start.

De Mijzijde

Het plan De Mijzijde bestaat uit een kleinschalig, duurzaam appartementengebouw met 20 appartementen. Tien appartementen vallen in de prijscategorie tot € 225.000,-, vijf appartementen zijn tot € 325.000,- en de overige appartementen behoren tot een hogere prijsklasse. Daarmee is er een goede mix: van starterswoningen tot duurdere woningen die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor senioren. Uit een enquête onder de inwoners van Kamerik in 2018 kwam naar voren dat aan deze koopwoningen behoefte is.

Aantrekkelijk en duurzaam

Positief aan het plan vond de jury onder andere de aantrekkelijke uitstraling. Die is eigentijds, maar ook ambachtelijk, met aandacht voor detail. Ook de afwezigheid van een galerij draagt bij aan deze uitstraling. Het parkeren is goed geregeld en deels overbouwd. Ook is er veel ruimte voor bergingen en het stallen van fietsen of scootmobielen.

Het appartementengebouw wordt gerealiseerd met duurzame materialen zoals gerecycled beton en FSC hout in de gevel. Het dak is gevuld met PV panelen met een sedumsysteem om het water te bufferen. Een sedumdak heeft daarnaast ook een verkoelende werking.

Ralf Dressel: “Wij zijn er trots op met dit plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen te realiseren, geschikt voor zowel starters als senioren en daardoor bij te dragen aan een gevarieerde, duurzame woningvoorraad in Kamerik.”

Tymon de Weger: “Voor Kamerik is het belangrijk dat deze woningen er snel komen. Hiermee kunnen er jongeren in het dorp blijven wonen, wat bijdraagt aan de levendigheid van het dorp. Maar ook is er plek voor ouderen die liever een gelijkvloerse woning willen. Zij laten vaak weer een eengezinswoning achter waar een gezin blij mee is. Een goede ontwikkeling voor dit mooie dorp.”

 

Start verkoop 1e halfjaar 2022

Begin 2022 komt er een informatiebijeenkomst (eventueel digitaal) voor omwonenden en belangstellenden om de plannen te bekijken. De verkoop zal in het eerste halfjaar van 2022 van start kunnen. Ondertussen start de gemeente ook met de selectie van een ontwikkelaar voor woningbouw op de andere voormalige locatie van De Wijde Blik aan de Overstek 1.