icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 december 2020

Bébouw Midreth levert 23 eengezinswoningen in Leidsche Rijn op aan GroenWest.

Bébouw Midreth heeft afgelopen week 23 eengezinswoningen in Poortrijk Leeuwesteyn (Leidsche Rijn) opgeleverd aan woningcorporatie GroenWest. Alle huurders ontvingen daarna de sleutel van hun nieuwe woning. Eind februari 2021 worden de overige 35 appartementen in dit project opgeleverd aan GroenWest en de nieuwe bewoners.

Uitbreiding van woningaanbod

Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest): “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt onverminderd groot blijft. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we vol in op nieuwbouw. De 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen die we hier hebben gebouwd, zijn zowel een prachtige als ook noodzakelijke aanvulling op ons woningaanbod. We wensen de bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning.”

Stedenbouwkundige uitdaging

Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen. Samen met Klunder Architecten won zij de tender die GroenWest had uitgeschreven voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn, veld 12A. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: “Het stedenbouwkundig plan van Leeuwesteyn heeft ons voor de uitdaging gesteld om aantrekkelijke architectuur te ontwerpen binnen de budgettaire kaders van GroenWest. We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningportefeuille van GroenWest.”