icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 maart 2022

Bébouw Midreth gaat 8 woningen en 16 appartementen realiseren in Nederhorst den Berg

Op 28 maart hebben Jan van Barneveld van de Alliantie Ontwikkeling en Ralf Dressel en Fons Pompe van Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, de bouwteamovereenkomst ondertekend voor de bouw van 8 woningen en 16 appartementen in de Kastanjelaan in Nederhorst den Berg.

Plan Kastanjelaan

In Nederhorst den Berg (gemeente Wijdemeren) is veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met het plan voor de Kastanjelaan komen er duurzame, toekomstbestendige én comfortabele woningen beschikbaar in Nederhorst den Berg. De 15 bestaande woningen in de Kastanjelaan worden in verband met de verslechterde technische staat gesloopt. Daarvoor in de plaats worden 8 eengezinswoningen en 16 appartementen gerealiseerd.

NOM-EPV

De rijwoningen worden NOM EPV. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als bij gemiddeld gebruik onder gemiddelde omstandigheden nodig is. De huurders krijgen een energieneutrale woning waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan De Alliantie. De appartementen zijn ook duurzaam. Deze hebben geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. De woningen zijn een ontwerp van DE Architekten.

Planning

De planning is om in het najaar te starten met de sloop van de bestaande woningen. Om te kunnen gaan slopen is het nodig de vogels en vleermuizen te beschermen. Daarom zijn er rondom het plan een aantal vogel- en vleermuiskasten opgehangen. Start van de bouw staat gepland voor begin 2023. De verwachting is dat de woningen eind 2023 kunnen worden opgeleverd aan de huurders.