icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 november 2018

Bébouw Midreth en Woonstede gaan woningen op Somaterrein in Ede realiseren

Het voormalige Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk. Er komen tussen de 113 en 118 woningen. De gemeente heeft met woningcorporatie Woonstede en de ontwikkelende bouwer Bébouw Midreth uit Mijdrecht, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, afspraken gemaakt om de woningen te realiseren. Deze afspraken zijn vastgelegd in koopovereenkomsten met Woonstede en Bébouw Midreth die op 6 november door de betrokken partijen zijn getekend. Dit gebeurde op het Somaterrein. Met de ondertekening van de overeenkomsten is de weg vrij voor Woonstede en Bébouw Midreth om aan de slag te gaan.  

Plan De Maander

Bébouw Midreth gaat de vrije sector huur- en koopwoningen op het Somaterrein ontwikkelen en realiseren. Dat worden er tussen 55 en 60. Ten minste 16 woningen worden in de middenhuur gerealiseerd. De overige woningen worden een mix van rijtjes, 2-onder-1-kap, geschakeld en ook vrijstaand. De verkoop begint in het voorjaar van 2019. De gemeente heeft Bébouw Midreth gekozen na een aanbestedingsprocedure. Bébouw Midreth is hier als winnaar uit gekomen, omdat hun plan op het gebied van stedenbouw, architectuur, duurzaamheid en communicatie het beste scoorde. 

 

Bébouw Midreth heeft het plan ‘De Maander’ genoemd. In dit plan worden energieopwekkende woningen in diverse typologieën gerealiseerd. Toekomstige bewoners kunnen hun ideale woning (deels) zelf samenstellen met de online woningconfigurator van MyOwnHome. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘Met onze partners hebben wij vol enthousiasme aan de uitwerking van het plan MyOwnHome De Maander gewerkt. We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningvoorraad van Ede mogen toevoegen”. 

 

 

Woonstede

Met Woonstede had de gemeente in 2016 al een principe afspraak gemaakt dat Woonstede sociale woningen zou gaan bouwen op het Soma terrein. Volgens het voorlopige bouwplan van Woonstede worden dat 28 appartementen en 28 rijtjeswoningen, 56 woningen in totaal. De sociale woningbouw wordt in een logische mix over het Somaterrein ontwikkeld. Ontwikkelingsmanager Hans Peter van Leeuwen: “Voor Woonstede is het Somaterrein een hele belangrijk locatie. We gaan hier betaalbare, duurzame woningen realiseren en ook een mooie beeldkwaliteit. Dat is een pittige opgave, maar deze plek verdient een mooi plan!”

Planning

Woonstede en Bébouw Midreth hebben een voorlopig bouwplan gemaakt. Beide partijen gaan de komende maanden aan de slag om definitieve bouwplannen te maken. Dat moet in het voorjaar van 2019 klaar zijn, zodat na de zomer van 2019 kan worden begonnen met de bouw. De bouw van alle woningen duurt ongeveer een jaar,waarbij oplevering eind 2020/begin 2021 het doel is. De veiligheid tijdens de bouw is een belangrijk aandachtspunt. Wethouder De Pater kijkt met vertrouwen vooruit. “Het Somaterrein is een geweldige plek en tegelijkertijd gebeurt er veel in de omgeving. Wij willen daarom goed samenwerken met de ontwikkelende partijen en ook open communiceren met omwonenden. We moeten trots worden op een nieuw stukje Ede.”