icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 juni 2012

Bébouw Midreth en VolkerWessels Vastgoed bij de laatste ronde van NiaNesto

Op 5 juni hebben Bébouw Midreth en VolkerWessels Vastgoed op de Provada het innovatieve concept PlusWonen CPO gepresenteerd voor niaNesto, een competitie georganiseerd door Portaal. De inzending van PlusWonen CPO is beloond met maar liefst 3 x goud, wat betekende dat dit concept al direct zeker was van een plek bij de laatste 10.

PlusWonen CPO

Bij de inzending van VolkerWessels Vastgoed en Bébouw Midreth gaat het om het beleven van het toekomstige droomhuis en het ontzorgen van de bewoner. Dat bereikt VolkerWessels door het inzetten van een woonadviseur; de centrale persoon gedurende het hele woonproces en begeleider van de huurders gedurende het gehele traject. Via online tools zoals http://www.myownhome.nl/ kan de huurder zelf de droomwoning samenstellen en het proces volgen. In het Wooniversum, het experience-center van VolkerWessels, komt het samengestelde droomhuis tot leven en helpen stylistes bij het inrichting en indelen van de woning. De energieconsulent van VolkerWessels maakt de consument bewust van het eigen energiegebruik en biedt tips om het energieverbruik te verlagen. Bij PlusWonen CPO gaat het om meer keuzevrijheid, beleven en ontzorgen. Dit alles in een energieleverende woning! Met als motto: VolkerWessels levert de woningen niet op, maar af!

My Own Home_001

NiaNesto: innovatieve prijsvraag

Het idee van Portaal is om op een vernieuwende manier de huurder een stem te geven in een duurzaam bouwproces. Creatieve conceptaanbieders presenteren hun ontwerp aan een gemeente. Lokale corporaties gaan ermee aan de slag en de huurder mixt en matcht naar eigen visie. Elke uniek samengestelde woning leidt tot verbeterd vastgoedbeheer.

Juryoordeel & volgende fase

De jury heeft alle concepten gezien en beoordeeld. Volgens de jury zijn er verrassende en opvallende concepten voorbij gekomen. VolkerWessels is dagwinnaar geworden met hun bouwconcept PlusWonen. Donderdag 7 juni is door de jury bepaald welke 10 conceptaanbieders doorgaan naar de hoofdronde. De genomineerden zijn behalve PlusWonen: Basiswoning, WeBuildHomes, W&R, BlueCasco, PCS, Bewust Wonen, Casa Vita, Lekker eigen huis, Huis van u en het Spaarhuis. In de volgende fase gaat PlusWonen de strijd aan met deze genomineerde concepten om een plek bij de laatste 5; zowel bij gemeentes, corporaties als bewoners.

 

Voor meer informatie, kijk op http://www.pluswonen.nl/ en http://www.myownhome.nl/