icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 maart 2018

Bébouw Midreth aan de slag op veld F, Kop West in Purmerend

Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, heeft samen met OZ Architects, RRog Stedenbouw en Landschap, De Wijde Blik en Bouwinvest met het plan De Open Veste de tender voor de ontwikkeling van veld F, Kop West in Purmerend gewonnen.

De ontwikkelaar had volgens de selectiecommissie het beste plan en scoorde hoog op de punten sociale diversiteit en aansluiting van het plan op de openbare ruimte.

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘Met onze partners hebben wij vol enthousiasme aan de uitwerking van het plan De Open Veste gewerkt. We zijn er trots op dat we met ons plan voor deze plek  de gemeentelijke ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling, architectuur en woningbouw mogen waarmaken.’

Wethouder Hans Krieger is erg blij met de keuze voor Bébouw Midreth: ‘Het is een prachtig plan dat geheel aansluit bij onze ideeën om in Kop West gevarieerd en betaalbaar wonen aan te kunnen bieden. De unieke ligging op loopafstand van ons centrum en de bijzondere architectuur zullen deze liefst 150 woningen ongetwijfeld tot een groot succes maken.’

De Open Veste Purmerend.jpg

De Open Veste

De Open Veste is als het ware een moderne veste; een ommuurd wijkje met ongeveer honderdvijftig woningen en één grote binnentuin, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, typologieën en categorieën. Er worden grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen gerealiseerd en er is ruimte voor woningen op basis van CPO/Mede opdrachtgeverschap. In de plint van het gebouw komen voorzieningen zoals horeca. Het parkeren is opgelost in een half verdiepte parkeergarage. In de binnentuin staat een klein bouwvolume met een kas, die de voetgangersentree naar de parkeergarage vormt. Op de daken van De Open Veste komen PV panelen en veel groen.

Kop West

Kop West is een nieuwe woonwijk van circa zevenhonderd woningen die grenst aan het centrum van Purmerend. Er is een grote variatie aan woningen, van zowel huur- als koopappartementen, grondgebonden woningen en zelfbouwkavels. Het plan bestaat uit elf verschillende bouwvelden, waarvan de Open Veste (bouwveld F) er een van is. Kijk voor meer informatie op www.kopwest.nl.

 

Van tender naar start bouw

Conform de selectieprocedure werden in september 2017 vier geïnteresseerde partijen geselecteerd. Eind januari 2018 hebben zij hun voorlopig ontwerp en grondbieding ingediend. Hierna volgde de inhoudelijke beoordeling door de selectiecommissie. De selectiecommissie bestaat uit vijf leden van het gemeentelijk projectteam Kop West, met verschillende disciplines waaronder stedenbouwkundig landschappelijk en juridisch. De selectiecommissie beoordeelde het plan van Bébouw Midreth als het beste inhoudelijke plan. Op 14 maart is de uitslag in aanwezigheid van partijen bekend gemaakt.

Planning

Op korte termijn zal de koopovereenkomst voor de grond worden ondertekend en kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en procedures zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 de eerste paal de grond in gaan. De Open Veste zal dan eind 2020/begin 2021 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.