icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 januari 2011

Bébouw is dé OKW onderneming van het jaar 2010!

Maatschappelijk betrokken en vernieuwend. Het is Woerden niet ontgaan dat Bébouw met beide benen in de lokale gemeenschap staat. Burgemeester Hans Schmidt onthulde deze week dat het ontwikkelende bouwbedrijf van VolkerWessels door de 180 leden van de Ondernemers Kring Woerden is uitgeroepen tot dé onderneming van 2010.

Volgens de lokale ondernemers verdiende Bébouw de eretitel omdat het bedrijf zich in tijden van economische tegenwind innovatief onderscheidt en maatschappelijk betrokken onderneemt; het thema van deze editie van de jaarlijkse uitverkiezing.

OKW 2010_001

Een recente blikvanger is de modelwoning die volledig gebouwd is door leerlingen van het Minkema College. Bébouw is daarnaast betrokken bij Woerdens Techniek Talent. Directeur Egbert van den Bergh is één van de initiatiefnemers en voorzitter van het samenwerkingsverband: "Een platform waar we met zo'n vijftig technische bedrijven, de provincie, drie gemeenten en alle onderwijsinstellingen samenwerken om leerlingen voor de techniek te enthousiasmeren en het technisch onderwijs zowel kwantitatief als kwalitatief te stimuleren."

Reuring

Bébouw verrast voortdurend met creatieve initiatieven waarmee het de lokale gemeenschap dient, rechtstreeks met de consument communiceert en nieuwe media benut. Het bedrijf heeft met Bébouw.TV zelfs een eigen tv-kanaal dat ook op YouTube te vinden is. "We zijn de laatste jaren inderdaad behoorlijk zichtbaar", concludeert Van den Bergh. "Ik vermoed dat onze innovatieve ideeën ook hebben meegewogen bij deze uitverkiezing. Elk project vraagt om een eigen creatieve invulling. Zo heeft er laatst bijvoorbeeld in de kelderbak van ons project Nieuwe Symphonie in Nieuwegein een amateur symphonieorkest opgetreden. We zorgen regelmatig voor reuring en genereren positieve publiciteit. Ik ben ervan overtuigd dat die goodwill zich terugbetaalt."

OKW 2010_002

"Dat merken we nu al. Kijk ‘al die gekkigheid' is natuurlijk leuk en aardig, maar uiteindelijk moet er wel gewoon keihard gewerkt worden. We blijven nuchtere bouwers. Morgen staan we gewoon weer in de klei."


Bekijk een impressie van de verkiezing en een interview met Egbert van den Bergh en zijn collega Fons Pompe hieronder of op http://www.bebouw.tv/. In de kersverse NetWerk lees je meer over Bébouw.TV.