icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 september 2012

Basisschool de Ark Haarlem: Feestelijke opening

Met een toespraak, het doorknippen van een lint, ballonnen, een lied en het hijsen van de Arkvlag hebben de leerlingen en leerkrachten van De Ark het nieuwe schoolgebouw officieel geopend. Met zo'n mooi gebouw kan het bijna niet anders als dat dit een topjaar gaat worden!

Traject

Na vijf jaar voorbereiding en een jaar bouwen is daadwerkelijk basisschool de Ark gerealiseerd. Bébouw Midreth heeft de complete school met gymzaal en peuterspeelzaal in ruim een jaar neer gezet. Woensdag 1 juni 2011 is de bouw begonnen en op vrijdag 31 augustus 2012 is de school officieel opgeleverd. Een knappe prestatie en het eindresultaat mag er zijn.

Bouwkundig

 

Fundering: betonnen balkenraster op DPA palen.

  

Hoofddraagconstructie: dragend metselwerk met kanaalplaatvloeren. Middels voldoende metselwerk zal de stabiliteit van het gebouw in alle windrichtingen waarborgen.

  

Vloeren: kanaalplaatvloeren van 200mm met uitzondering van enkele vloervelden met grotere overspanning en de sporthalvloer, deze is opgebouwd met een kanaalplaatvloer A400 en een druklaag van 70mm. De sporthal draagt af op dragend kalkzandsteen aan de lange zijde van de hal. Ter plaatse van de vide rand op de eerste verdieping wordt de ‘ronding van de vloerrand' in het werk aangestort.

  

Vloerenafwerking: marmoleum in diverse kleuren per groep/cluster, schoonloopmat ter plaatse van entrees en alle sanitaire ruimten worden voorzien van epoxycoating in kleur oranje.

 

Gevels: klakzandsteen binnenblad van 150mm en een buitenblad van 100mm. Niet dragende gevels zijn 150mm in verband met geluidsbelaste gevels. De ronding in het gebouw tot onder de tweede verdieping wordt uitgevoerd in segmenten kalkzandsteen.

 

Binnenwaden: dragende kalkzandsteen wanden van 214mm, met uitzondering van de sporthal, deze is 150mm. Niet dragende scheidingswanden worden uitgevoerd als lichte wanden in metalstud v.v. dubbele gipsplaat en een scanbehang. De kalkzandsteenwanden worden eveneens afgewerkt met een scanbehang. Wanden van het toilet- en doucheruimtes worden afgewerkt met een diversiteit in kleur van tegelwerken o.a. paars, blauw en groen.

 

Buitenkozijnen: de groepsruimten worden uitgevoerd in hout. Kozijnen worden toegepast als uitkragende bloemkozijnen afgewerkt met aluminium kaders.

 

Binnenkozijnen: Puien, ramen en deuren in hardhout met fsc keurmerk. Het gebouw wordt op diverse plaatsen voorzien van brandwerende puien met deuren op kleefmagneet om de diverse compartimenten te waarborgen. Tussen de lokalen en de gangzone wordt een borstwering voorzien met nis ten behoeve van garderobe. Ruimte tussen plafond en garderobe wordt voorzien van een pui ten behoeve van interactie en lichttoetreding tussen de lokalen en de verkeersruimte.

 

Trappen: prefab beton, met antisliprand.

 

Traphek en balustraden: ter plaatse van vides stripstaal 60x10 h.o.h. 100mm gemoffeld in kleur wit met beukenhouten handregel (blank gelakt). Strippen lopen gelijk met onderkant trap en bouwkundige viderand. Verdekte bevestiging middels plaat tussen de balusters.

 

Dakopbouw: De sporthal ‘steekt' boven het gebouw uit. De dakopbouw is opgebouwd uit een staalconstructie met stalen dakplaten. Dak gymzaal v.v. geperforeerd damwand profielplaat. Op de ronding naast de doos van de sporthal vanaf de 2de verdieping komt een hoge borstwering die de techniekruimte (buiten) afschermt in lijn met de bovenkant van de sporthal.

 

Terreininrichting: het speelterrein wordt betegeld met klinkerbestrating in elleboogverband, gedeeltelijk voorzien van houtsnippers en rubberen tegels in verband met speeltoestellen.