icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 juli 2014

‘Het Leontienhuis’: Feestelijke en sportieve start door initiatiefnemers

Bébouw Midreth en Dubotechniek Bedrijven zetten zich in voor 'Het Leontienhuis'. Op 16 juli heeft het event ‘De Grote Uitdaging’ plaatsgevonden om de realisatie van ‘Het Leontienhuis’ mogelijk te maken. ‘Het Leontienhuis’ is een initiatief van Leontien van Moorsel.

Leontien van Moorsel en haar team ondersteunen jonge mensen die een eetstoornis hebben. ‘Het  Leontienhuis’ biedt mensen met een eetstoornis een veilige omgeving om te werken aan een gezonde toekomst. Tijdens het event heeft Leontien van Moorsel een presentatie gegeven, waarbij ze de aanwezigen recht in het hart raakte. Zij overwon haar eetstoornis en bewijst met haar tomeloze inzet dat er altijd een weg terug is. Michael Zijlaart nam ons mee in de grote uitdaging: de realisatie van ‘Het Leontienhuis’. Hij liet zien wat er allemaal moet gebeuren. Fons Pompe van Bébouw Midreth en Mascha van den Heuvel van Dubotechniek Bedrijven toonden de producten en installaties die benodigd zijn, om dit project te realiseren. Na de presentaties stapte iedereen op de wielerfiets om 40 kilometer te fietsen. De middag werd afgesloten met een buffet. De aanwezigen waren zo enthousiast over de strijd- en wilskracht van Leontien en Michael dat al een aantal bedrijven zich als sponsor heeft verbonden.

Leontien weet als geen ander hoe moeilijk een eetstoornis is. De intense strijd vraagt pure wilskracht en doorzettingsvermogen. In de gemeente Zuidplas wordt een bestaande boerderij verbouwd tot een inloophuis voor mensen met een eetstoornis een veilige omgeving om te werken aan een gezonde toekomst. ‘Het Leontienhuis’ is geen behandelcentrum, maar sluit aan op de reguliere zorg en hulpverlening voor mensen met een eetstoornis. Het heeft vooral een informatieve, preventieve, doorverwijs- en nazorgfunctie. Samen met een aantal andere partijen hebben wij de handen ineengeslagen om met behulp van de Leontienfoundation ‘Het Leontienhuis’ te realiseren.

VolkerWessels ondernemingen Bébouw Midreth en Dubotechniek Bedrijven zijn samen met Mex architects initiatiefnemers van de grote uitdaging om het Leontienhuis te realiseren. De Leontienfoundation is afhankelijk van sponsorbijdragen om dit project te realiseren.

Zuidplas 'Het Leontienhuis' 002