HomeConceptenDe Stroomversnelling

Stroomversnelling maakt huurwoningen energienotaloos

Stroomversnelling is het plan om huurwoningen energienotaloos te maken. VolkerWessels is mede-initiatiefnemer van deze innovatiedeal voor verduurzaming van huurwoningen. Vanuit Bébouw Midreth zijn we hier op uitvoerend niveau nauw bij betrokken.

Stroomversnelling moet resulteren in een degelijke renovatie van 111.000 woningen, terwijl voor de huurders de woonkosten in de meeste gevallen gelijk kunnen blijven. Groot winstpunt van deze deal is dat huurders van relatief slechte woningen met hoge energierekeningen een comfortabele en duurzame woning krijgen tegen dezelfde woonkosten.

Nul op de meter

De bijdrage van VolkerWessels, en daarmee van Bébouw Midreth, aan de Stroomversnelling is een reeks van renovaties van bestaande gebouwen. Deze ‘prototype nulopdemeter-woningen’ worden met iedere stap verder ontwikkeld. Aan het einde van het traject levert dit dé perfecte duurzame renovatie van een bestaande woning op.

Het Slimme Portaal

Daarnaast levert iedere partij een eigen unieke bijdrage aan de Stroomversnelling. Voor VolkerWessels is dat het Slimme Portaal. Dat portaal bevindt zich aan de buitenzijde van het huis en bevat al het installatiewerk. Groot voordeel is dat alle techniek op deze manier eenvoudig bereikbaar is. Onderhoud is mogelijk, zonder dat de bewoner thuis hoeft te zijn.

Noodzakelijke installaties

In het Slimme Portaal bevinden zich de noodzakelijke installaties zoals lucht-warmtepomp, balansventilatie en de omvormer voor de PV-panelen. Het portaal is circulair en eenvoudig op te hangen. Hierdoor is het mogelijk om de volledige installatiekast eenvoudig om te wisselen bij onderhoud of vervanging.

Volledig in stijl van de woning

De bekleding aan de buitenzijde van het Slimme Portaal kan volledig in stijl van de woning en naar smaak van de bewoner aangepast worden. Extra voordeel van het Slimme Portaal is dat het ook een afgiftepunt is voor boodschappen, pakketten, etc. Via een dropbox kan een bestelling voor de bewoner eenvoudig en veilig worden achtergelaten. 

Wilt u meer weten? Kijk op http://www.volkerwessels.com/nl/projecten/detail/de-stroomversnelling

 

+