HomeProjecten Plan Melchior Vinkenplein

Plan Melchior Vinkenplein

Op 12 februari 2015 zijn we officieel gestart met dit nieuwbouwproject aan het Vinkenplein in Bilthoven. De nieuwbouw bestaat uit het realiseren van een parkeerkelder, een commerciële plint op de begane grond met twee winkelunits en zes koopappartementen verdeeld over de eerste en tweede verdieping.

 

Het plan maakt onderdeel uit van de nieuwbouwontwikkeling Centrumplan Bilthoven en is een ontwikkeling van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling (Vinkenplein Bilthoven B.V.).

 

In 2015 begin week 5 zijn wij gestart met de sloopwerkzaamheden van de bestaande bebouwing. Daarna werd gestart met het realiseren van de kelder. Op 11 maart 2015 hebben we onder grote belangstelling van omwonenden en winkelend publiek de kelderwanden geplaatst. In totaal werden zeven wanden geplaatst. De grootste wand was 20 m lang en woog ca. 43,5 ton. De wanden zijn in één dag geplaatst en verankerd. De weken erna werd de kelderbak afgezonken naar de diepte, waarna de keldervloer gestort kon worden. Nadat de parkeerkelder was gerealiseerd, is gestart met de bouw van de twee winkelunits en zes koopappartementen.


De appartementen en winkels zijn in februari 2016 opgeleverd.

Feiten & cijfers

 • Status
  In aanbouw
 • Marktsegment
  winkels /appartementen
 • Opdrachtgever
  Vinkenplein Bilthoven bv
 • Oplevering
  1e kwartaal 2016
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Winkelpanden en Horeca
+